Nagyobb rendezvényen (esküvő) hány dkg húst, köretet kell /fő számolni?
esküvőt szervezek, és meg vagyok lőve, miből, mennyit számoljak.
a menü valami ilyesmi lesz:
a leves húsos-zöldséges raguleves lesz, aztán lehet, hogy lesz 2-3 féle mártás, főtt hússal; főételnek rántott húsok, sült húsok, töltött húsok, rántott gomba, esetleg rántott sajt; köretnek károlyi vagy franciasaláta, sült krumpli, petrezselymes krumpli, kukoricás rizs;
Éjfélre töltött káposzta, marha vagy sertéspörkölt, maradék húsok majonézes salátákkal
persze, de azt csak majd, mikor meglesz a szakács is, stb.
plusz most számolgatjuk, hogy hogy járunk jobban: ha étterembe megyünk, vagy ha rendezvénytermet bérelünk, és mi magunk csináljuk.
ezért lenne fontos tudni
Éttermekben olyan 8-10 dkg húst számolnak 1 főre.
Ha jól akarod tartani őket, akkor szerintem 12-15 dkg/fővel számolj.
Köretnek rizsből pl 10 dkg/fővel (szárazon) lehet számolni, krumpliból olyan 20 dkg/fő körül lehet.
Ezeket persze csak megsaccolni lehet, de kérem szépen, hogy senki ne szedje le a fejem, ha neki más véleménye lenne.
Átlag hús adag egy étteremben 14-18 dkg.
És lesznek olyanok, akiknek 1 adag nem elég. Megéheznek a vendégek mire a vacsira kerül a sor, + isznak is előtte ezt-azt, szóval jó étvágyuk lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!