Mi pontosan a fondue?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 21. 08:48
1/2 anonim válasza:
Olvasztott, meleg sajt borral, amibe mártogatunk.Kenyeret. Francia hagyomány.
2/2 anonim válasza:
A fondue eredetileg egy sajtból készített étel, amely Svájcból indult el hódító útjára. Három fontos alapanyaga: sajt, bor, fűszerek, a negyedik nagyon lényeges dolog pedig az a speciális edény, amelyben készítik. Sűrítéséhez kukoricakeményítőt használnak. Természetesen mostanra számos variációja létezik, pl. zöldséges, paradicsomos, húsos, halas stb.
A hozzávalók összeforralása után az asztal körül ülők kenyérszeleteket vagy főtt krumplit szúrnak villájukra, s a forró szószba mártogatják. Svájcban nagyobb vendégsereg meghívásakor, különösen pedig karácsony szenteste készítenek fonduet; nem igényel különösebb előkészületet, s az étkezést is meghittebbé teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!