Mivel sűrűsítsem be a kakaós masszát?
Figyelt kérdés
Hozzávalók:
4 evőkanál liszt
4-5 evőkanál kakaópor
1 teáskanál neszkávé
6 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg Ráma margarin
3 cl rum
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a kakaó felével és a neszkávéval, kevés hideg tejjel elkeverjük, majd a felforralt többi tejjel felöntve, lassú lángon, állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
Időnként megkeverve teljesen kihűtjük.
A margarint habosra keverjük, adagonként adjuk hozzá a maradék kakaóval elkevert cukrot, majd kikeverjük a rummal.
Addig keverjük, míg a cukor kristálymentesen elegyedik a margarinnal, ezután dolgozzuk össze a kihűlt kakaós krémmel.
Torták, sütemények töltésére alkalmas.
ezt a krémet csináltam,de a csoki nem lett elég sűrű,viszont már kihűlt,még nem kevertem össze a margarinnal,mit csináljak?
2011. szept. 5. 14:26
1/5 anonim válasza:
Főzd még, egy idő után besűrűsödik, vagy tegyél hozzá még kicsi lisztet.
3/5 anonim válasza:
pedig a 4 kanál liszt + 2 kanál kakaó a 6 dl tejhez elég kell legyen, mert ha például pépet főzünk vajas krémhez, akkor is ahány kanál liszt annyi dl tej (a kanál megáll benne, olyan sűrű lesz, mikor kihűl)
4/5 anonim válasza:
ha nem elég sűrű össze ne keverd a margarinnal, mert csak megtúrósodik az egész. Azt tudod tenni, hogy teszel egy edénybe egy kanál lisztet, és kevergetve hozzáteszed a csokit és újrafőzöd, újrahűtöd. Sűrűnek kell lennie, másképp folyni fog a krém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!