Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kel csinálni a rumplikrok...

Hogy kel csinálni a rumplikroketet?

Figyelt kérdés
mert mindegyik recept mást ír
2011. szept. 4. 17:23
 1/8 anonim ***** válasza:
48%
Kezd el valamelyikkel,és ha ízlik ez marad.Ha nem ,akkor továbbiakat kipróbálni.
2011. szept. 4. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

én megfőzök kb 40 deka krumplit héjában, majd , ha megfőtt összetöröm.

teszek bele egy kanál zsír (vajat) egy késhegynyi sütőport sót, borsot, egy tojást,annyi lisztet amennyit felvesz

és vágott petrezselymet.

jól összegyúrom, ha száraz lenne, egy kanál tejföllel vagy tejjel lazítom.

nyújtható tészta legyen. kb másfél ujjnyira nyújtom, két centis rudakat vágok, és azt is feldarabolom. 4-5 centisek

a krokik. a kezem között megböngyörgetem, hogy szép formásak legyenek , majd lisztbe, tojásba és prézlibe forgatom, utána kisütöm. papírtörlőre szedem.

nagyon szeretjük szaftos húsok mellé, a család egyik kedvence.

ha többet csinálok lefagyasztom a panírozott kroketteket és máskor csak elő kell kapni, azonnal süthető.

2011. szept. 4. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
51%
rumplikroket :D elsőn jót röhögtem :)
2011. szept. 4. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
46%

most rumpli vagy krumpli

csak lesek, hogy mi az a rumpli és még recept is van rà.

2011. szept. 4. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
46%

Azért ír mindegyik recept mást, mert nem csak 1féleképpen lehet készíteni.

Válassz egy szimpatikus receptet és kész.



(A legtöbb ételhez sokféle recept van :) Nem tűnt még fel?)

2011. szept. 4. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Kísérletezz. Én úgy szoktam, h csinálok egy krumplipürét (sült hagymával, fűszerekkel és tejföllel összetöröm a krumplit, tejet nem teszek bele), aztán azt formára sodrom, zsemlemorzsába forgatom és nagyon forró olajban megpirítom. Nem kell átsüljön, csak legyen egy ropogós széle.


Mondjuk talán azért is csinálom így, mert időtakarékos, általában előző nap krumplipürét eszünk, és a maradékot csinálom meg krokettnek. Vagy 3napos móka: első nap püré, második nap nudli (liszttel összedolgozom, aztán megfőzöm és pirított morzsába forgatom), harmadik nap krokett :D Így minden nap csak egy kicsit kell dolgozni vele.

2011. szept. 4. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

"megböngyörgetem"


Jepisájom magam!

2011. szept. 4. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

miért, még nem hallottad ezt a kifejezést, hogy böngyörgetni?? XDDD

mi mindent böngyörgetünk, amit két tenyér között kell megformázni,nudli, gombóc , krokett stb.

remélem a gatyád száraz maradt :))

2011. szept. 5. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!