Mit süssek vendégségbe?
Leendő sógornőm családjához megyünk, most először, tehát egy ismerkedős ebéd lesz. Bort viszünk, talán virágot is, de sütni mindenképp szeretnék, az sokkal személyesebb és ráadásul koszorúslány is leszek, szóval szeretnék minden téren jó benyomást kelteni!! :)
Kb. másfél órás utat kellene kibírnia. Nagyon megköszönném az ötleteket:)
Olasz vagy dobálós rétes?
20 dkg cukor
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Ezt összekeverni. Tepsit jól kikenni kb 5 dkg margarinnal, és a szárazalkotók felét beletenni, majd erre önteni egy kicsi tojásos tejet, kb 2 dl-t (lent a hozzávalói).
Aztán jöhet a töltelék: pl reszelt alma, tökös mák, meggy, barack, túró stb.... majd a szárazalkotók másik fele erre rá. (A töltelékre szoktam van.cukrot és/vagy fahéjat, citromhéjat, gyömbért is szórni.)
2 egész tojás
1/2 liter tej
Jól kikeverni, és a"tészta" tetejére önteni (ill egy kicsit a tészta felére). Villával megszurkálni,hogy le tudjon folyni,majd 5 dkg vajat az egész tetejére szelni.
Be a sütőbe és megsütni. Mi tökös-mákkal szeretjük a legjobban.
Üdv!
Köszönöm az ötleteket, valószínű vagy muffin lesz
vagy valamilyen almás süti, egészen kedvet kaptam hozzá :)
Én nem mondtam, hogy semmit nem illik ajándékba vinni.
De van egy nagy különbség az ajándék bor és a süti között: a bort nem illik felbontani azonnal és megitatni a vendégekkel, a süteményt viszont igen...
A bort tehát nem lehet összehasonlítani, a sütit viszont össze fogják. Ha ottmarad, neked lesz kellemetlen. Ha mindenki ráveti magát, a háziasszonynak.
De nekem mindegy, elhiheted.
Az utolsóhoz: épeeszű ember nem versenyez a vendéggel, aki
sütit vitt neki, és nem sértődik meg, ha a többiek abból többet vesznek...
ha látja, hogy ízlik a többieknek, legközelebb az újdolsült ismerőstől elkékéri a receptet:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!