Mit főzzek ezekből ezekből?
Van itthon:
Fél tálca darált hús, 2db csirkecomb,4db tojás,csiga és spagetti tészta,fagyasztott zöld bab és borsó, hagyma, foghagyma,krumpli,rizs,lecsókolbász, pár darab paradicsom.Az alapok is,liszt és társai.
Tudnátok valami ötletet adni?De komolyan.Mát állandósult dolgok vannak itthon és már unom! :)
Nem az összes alapanyagból gondoltam! :)
Köszönöm aki segít nekem.Amúgy 2 főre lenne :)
Tejszínes gombás csirkemell ( a kedvencem )
Csikóstokány
Fasírtos spagetti
Füstölt tarjás bableves
remélem valamelyik megtetszett és tudtam segíteni!:)
A fasírtos spagetti jól hangzik!!! :) De, hogy kell csinálni, ha megkérdezhetem? Mert az elképzelésimben elég unalmas formát öltött!!! :)
Milánói most volt! :( :)
apró húsgombócok paradicsomszószban megfőzve, spagettivel vagy főtt rizzsel
töltött csirkecomb majonézes krumplival vagy franciasalátával
kolbászos krumplileves lángossal vagy palacsintával :)
21.09-es vagyok. A recept:
Hozzávalók: 50 dkg spagetti.
A fasírtokhoz: 30 dkg finomra darált hús, 1 db tojás, 1 kis mokkáskanál só, egy-két csipetnyi őrölt bors, egy evőkanálnyi apróra vágott friss petrezselyemzöld, 5 dkg reszelt Parmezán sajt, 1 gerezd fokhagyma reszelve, a kisütéshez étolaj.
A mártáshoz: 20 dkg darált hús, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 7-8 dl sűrű paradicsomlé, 1 kiskanálnyi apróra vágott friss bazsalikom, kakukkfű és oreganó (ha nincs friss fűszernövény otthon, csak szárított, akkor a szárítottból elég egy mokkáskanálnyi), só, cukor.
Elkészítés:
A fasírt hozzávalóit összegyúrjuk, és apró, mogyorónyi nagyságú fasírtokat készítünk. A fasírtokat forró olajban megsütjük, aztán félretesszük.
Egy-két evőkanál olajon üvegesre sütjük az apró kockákra vágott vöröshagymát, beletesszük a 20 dkg darált húst, belereszeljük a fokhagymát, és állandóan kevergetve megpirítjuk a húst. Ezután felöntjük paradicsomlével, megsózzuk, hozzáadunk egy kis cukrot (a paradicsom savanyúságától függő mennyiségben), beleszórjuk a fűszernövényeket. A mártást sűrűn megkeverve kb. negyed óráig főzzük. (Ha nagyon besűrűsödne, kis vizet adunk hozzá.)
A fél óra leteltével beleöntjük az apró fasírtokat, és kb. 5 perc alatt összefőzzük az egészet.
A kész mártást sós vízben kifőzött spagettire merve tálaljuk. Az ételt megszórjuk reszelt sajttal.
Jóétvágyat! :)
Ja, és íme egy kép: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!