Hogyan készítsek Berlinert?
Hozzávalók:
Itt egy recept:
Hozzávalók:
|
25 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg cukor,
1 tojás,
citromhéj, törött fahéj;
töltelék:
30 dkg cukor,
30 dkg dió;
tetejére:
4 tojás,
10 dkg cukor,
10 dkg liszt.
Berliner kocka elkészítése:
A fenti anyagokból a tésztát összeállítjuk, és 20 percig pihentetjük.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, és közepesen meleg sütőben világosra sütjük.
Töltelék:
a cukrot 1,5 dl vízzel felfőzzük, a tűzről levéve belereszeljük a citromhéjat, beletesszük a darált diót, és 1 kávéskanál morzsát adunk hozzá.
Jól eldolgozzuk, és egyenletesen a tésztalapra kenjük.
A 4 tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a 4 sárgáját, és fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
Ebből a tésztából, zsírpapírból készült zacskóval vagy nyomócsővel, rácsokat húzunk a töltelékre.
Mérsékelten meleg sütőben az egész tésztát átsütjük.
Ha kihűlt, vaníliás cukorral megszórjuk.
A rácsok közepébe kiskanállal lekvárt csepegtetünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!