Milyen spórolós ételeket ismertek, ami nem kerül sokba?
Ötleteket szeretnék, mint pl: farhátból pörkölt stb...
Válaszokat köszike!
Grizes tészta,lekvàros tészta.
paradicsom leves,kàposztàs tészta
egy orvos azt mondta, hogy krumplin 10 évig el lehet élni probléma nélkül.
olajban sült krümlikrokett, köménymagos leves, palacsinta, tészták,
az alma nem olyan drága, vitaminforrásnak kiváló!
Ha lehet mindig inkább olcsó friss zöldségből főzz, mint levesporokra adj ki pénzt!
Spagettihez ötlet:
Egy tojás sárgája elkever tejszínnel/tejfellel, lehet hozzá pici fokhagymát, bazsalikomot, pirított vöröshagymát keverni, esetleg szalonnakockákat is. Ez megy így, ahogy van a kifőtt, forró tésztára.
Ha a nyersen belekevert sárgáját nem szeretitek, akkor pici liszttel lehet sűríteni.
Hagymás tarhonya tejföllel, a káposzta valóban olcsó, így paradicsomos, vagy kapros káposztafőzeléknek renmek. Kelt tésztát vékonyra nyújtunk, kör alakúra, karamellizált cukron pirított képosztával töltjük, sütöben pillanatok alatt készre sül a jó orosz pirog. Szalonnával, hagymával, édes töltelékkel is isteni.
Káposztás tészta. A kapros káposztát krumpli-vagy rizses gombóccal lehet dúsítani, esetleg natúr rizzsel.
Káposztasavagyúság otthon- köményes forró vízzel, némi citromlével/ecettel öntöm nyakon a vékonyra szeletelt képosztát, hagymát, meg ami még akad. Fűszerezni ízlés dolga.
Tejfel, mustár, cukor, bors, citromlé segítségével majonézpótlás- íze hasonló nagyon- mindenféle saláta-alapnak. Káposzta reszelve. Krumplisaláta.
Túrós csusza.
Hagymakrémleves, otthon fűszerezve az igazi!
Currys kukoricaleves. Ez utóbbi kicsit sűrűbbre főzve tésztaszósznak is remek. Zöldborsófőzelék, fűszerezett kenyérből készült fasírozott. Pirított sonka, listes habarás, zöldborsó-remek tésztaszósz.
Hirtelen ennyi.
Grízes tészta, mákos guba, diós guba és tészta, esetleg vaníliapudinggal leöntve.
Rizottók, pizzák mindenféle maradék felhasználásával. Olcsó zöldségforrás otthonra: saláta balkonládában termesztve, levelenként szendvicsbe rakni. Kerti zsázsa magja fél centi földön megterem, egy hét alatt fogyasztható vitaminforrás lesz belőle egy muskátlisládában télen is, nyáron is. A gyerekeknek óriási szórakozás, amikor vethetik:)
És egy személyes tipp: én nagyon sok mindent darált húsból készítek. A gulyásleves utánzatom pl messze földről híres emiatt, de finom is.:) Fél kilóból négyönknek kijön bolognai szósz, valamilyen leves, a múltkor chillys bab és már nemtommi, de négyfelé osztottam- elég lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!