Milyen sütit süssek? Van mézem, vajam, lisztem dióm nincs
Kiadós mézes puszedliHozzávalók:
1 kg liszt,
fél kg méz,
30 dkg cukor,
2 evőkanál baracklekvár,
4 tojássárgája,
2 dkg szalalkáli,
1 teáskanál szódabikarbóna (egy kevés tejben feloldva),
20 dkg margarin,
mézeskalács-fűszerkeverék, vagy
ízlés szerint őrölt fahéj, szegfűszeg, ánizs, gyömbér, citromhéj.
Gyúrja össze a hozzávalókat, majd tegye 2-3 napra hűtőbe. Sütés előtt nyújtsa ki a tésztát kb. fél centi vastagra. Szaggassa ki a különböző formákat, majd forró, 200 C fokos sütőben süsse 8-10 percig. Már rögtön sütés után puha és fogyasztható, pléhdobozban pedig nagyon hosszú ideig eláll.
Meggyes mézes(Hűtőben sokáig eltartható!)
Hozzávalók:
5 tojás,
30 dkg porcukor,
2 ek méz,
5 ek langyos víz,
1 citrom leve és héja,
30 dkg liszt,
1 kk szódabikarbóna,
magozott meggy
és a tetejére, dió.
Elkészítés: Az 5 tojást ketté kell venni, a sárgáját a fenti hozzávalókkal sűrűre keverjük, végül hozzáadjuk a tojás keményre felvert habját, kizsírozott lisztezett tepsibe tesszük, tetejére szórjuk a meggyet, majd a darabolt diót, előmelegített sütőbe sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!