Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valami ötlet sütire?

Valami ötlet sütire?

Figyelt kérdés

Szerdán meglepem az egyik barátomat. Van valami jó ötletetek sütire? Nem szereti a csokiban tocsogós, csupa mázas édességeket. Viszont nem sós rágcsálnivalóra gondoltam, annak ott lesz ropi/burgonyaszirom...

Köszi! :)

2011. aug. 21. 15:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

BOCI MOBIL -ez egy könnyű, olcsó, gyors piskóta, és nagyon jól néz ki!

a recept: [link]

és egy kép: [link]

bár én még a recepthez hozzátennék még egy túrót

2011. aug. 21. 16:04
 2/6 anonim ***** válasza:
van kevert tésztás almás pite receptem, nagyon finom, ha kéred leírom szívesen.nem olyan, mint a gyúrt, hanem mintha két piskóta között lenne a sok finom alma.
2011. aug. 21. 16:35
 3/6 A kérdező kommentje:
köszi a tippeket! az almás receptre kíváncsi lennék, köszi, ha leírod ;) :)
2011. aug. 21. 17:28
 4/6 anonim ***** válasza:

először is két kiló almát megpucolni és legyalulva, reszelve megpárolni. ízlés szerint cukorral, citromlével, attól függ, mennyire savanyúan szeretitek. a párolt almába egy jó ek. fahéj és kb 10 deka mazsola mehet.

langyosra hűljön.

egy tálban felütünk 3 tojást, hozzáadunk 2,5 deci tejföl

lehet joghurt vagy kefír is, de keverve is jó .ráöntünk másfél bögre (minden bögre 2,5 deci) cukrot, egy deci olajat és keverünk rajta párat.egy citrom reszelt héját is belekeverjük.

2 és fél bögre lisztet (kb fél kiló ) elkeverünk egy egész sütőporral és kikeverjük a tésztát.egy vaniliás cukor is mehet bele.

sütőpapírral kibélelünk egy kb 38x25-ös tepsit, amibe beleöntjük a tészta felét.

előmelegített forró sütőbe toljuk és kb 10 percig sütjük.

addig, míg az ujjunkra már nem ragad.

ekkor kivesszük, elterítjük rajta a párolt almát egyenletesen. végül a maradék tésztát ráöntjük és szépen elsímítjuk.

visszatesszük a sütőbe, de egy kicsit mérsékeltebb lángon befejezzük a sütést. még kb 15-20 perc. szép aranybarna legyen a teteje, és a beleszúrt tű ne ragadjon.

nagyon finom könnyű süti lesz belőle.

hidegen lehet szépen felvágni kockára vagy hosszúkás szeletre.tetejét porcukorral megszórjuk.

mostanában nálunk ez jobban megy, mint a gyúrt pite, és gyorsabb is.

nyár elején friss meggyel is csináltam, az is isteni volt.

üdv.

2011. aug. 21. 17:53
 5/6 A kérdező kommentje:
húúúú, ez nagyon jól hangzik, köszi :) mindenképpen kipróbálom!
2011. aug. 22. 10:53
 6/6 anonim ***** válasza:

szívesen:) biztos meg fogod kedvelni és a barátodnak is is ízleni fog.

az én férjem imádja, bár Ő minden sütit..:))

üdv. és sok sikert.

2011. aug. 22. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!