Mit süssek neki? (lent)

sütés nélküli joghurt v túrótorta
vagy próbáld megsütni az ország idei tortáját, elég macerás
szerintem valami egyszerübbnek is örülni fog.(:
csinálj valamit ami hasonlít a muffinhoz, mert ebben gyakorlott vagy a bonyolultabbat meg lehet hogy eltévesztenéd. :)

Ha egyszerűt akarsz, javaslom a rafaellogolyót/kókuszgolyót, gyorsan megvan, sütni se kell, egyszerű az összeállítása.
De mivel már azt írtad, hogy sütöttél, akkor nem lehet baj a sütéssel.
Piskótát elsőre sütni szülinapra nem szerencsés - de ha tudsz kísérletezz vele a szülinap előtt és akkor jó lesz! - mert kissé macerás az elkészítése: külön kell felverni a tojásfehérjét, nem kerülhet bele egy csepp sárga sem!! amit elsőre - sőt sokszor 2.ra 3szorra... - is nehéz megcsinálni. külön vered fel a sárgáját, és a tésztára is ügyelni kell sütéskor, kiburításkor is a tepsiből/tortaformából...
de ha picit el is szakadna, anyud biztos értékelni fogja azt is hisz a lényeg az ajándék és a célzat amivel készíted!! :) de sztem azt ne csináld hogy boltban megveszed a kész piskótalapot, mert 1. televan tartósítószerrel 2. nem az az ajándék-feeling meg hogy saját kézzel készítetted 3. a házi piskóta sokkal finomabb!
itt nézegess.

Jah bocsi előző vagyok! most nézem hogy sütit is írtál, azt hittem csak torta jöhet szóba :D
na sütinél könnyebb dolgod van, mert a kevert sütiknél, egyszerűknél nem kell külön felverni a tojásfehérjét külön a sárgát, mehet egybe.
a díszítésre ügyelnék, illetve a töltelékre: kicsit meg is bolondíthatod pl. alkohollal - lehet rumos, ha anyud szereti - narancslikőrrel nyamiii! :) vagy akármivel. Ha tepsis sütit sütsz, akkor ügyesen díszítsd ki! A boltokban lehet csokidarát, színes csillagos-cukrot kapni, de ha azt nem akarsz venni, akkor rajzolj cikkcakkokat, formákat a süti tetejére.
Ne egyszerű sütit csinálj, hogy van egy alaptészta és kész. töltsd meg lekvárral, vagy diós töltelékkel, diós-rumossal, akár kókuszkrémes is lehet használd a fantáziád :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!