Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért "könnyezik" a fondanttal...

Miért "könnyezik" a fondanttal bevont torta?

Figyelt kérdés
2011. aug. 7. 11:39
 1/4 anonim ***** válasza:
vagy vizes a hűtő, vagy melege van, vagy pedig tejszínes krémmel húztad körbe a tortát, ami köztudottan ledobja magáról a marcipánt, fondant-t
2011. aug. 7. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
nekem akkor szokott könnyezni ha valamilyen dobozba teszem ,lezárom
2011. aug. 7. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Hűtőbe tárolom. Pudingos vajas krémet teszek alá.

A pincében jobb helye lenne a tortának?

2011. aug. 8. 19:18
 4/4 anonim válasza:

A pudingos vajas krémmel nem bírja sokáig a torta, csak vajas porcukros vagy párizsi krém kell alá. Ha mindenképpen pudingosat akarsz alá rakni, akkor nagyon kevés 2 dl tejjel főzd a pudingot, és vond be a tortát, de ne tárold, szállítás, vagy fogyasztás előtt burkold. Ha vajas vagy párizsi krémet használszNe fedd le a tortát a hűtőben, de ügyelj arra, hogy ne vegyék át más élelmiszereknek az ízét. Egy kis citromleves vízzel mosd át előtte a hűtőt, és töröld szárazra. Így elkerülheted hogy ne legyen "hűtő szaga" a tortádnak. De ha van külön hűtőd, amiben tudod a tortát elkülönítve más élelmiszerektől tárolni, az még jobb.

Ha mindenképpen pudingos krémet akarsz alá rakni, akkor nagyon kevés 2 dl tejjel főzd a pudingot, egy puding és legalább 20-25 dkg vaj. Ne tárold, a tortát hanem közvetlenül szállítás, vagy fogyasztás előtt burkold! Sok sikert!

2012. márc. 12. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!