Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet olyan csokimázat...

Hogyan lehet olyan csokimázat csinálni olvasztott csokiból, ami nem keményedik meg? Cukrászok szoktak ilyet csinálni.

Figyelt kérdés
2011. júl. 31. 22:02
 1/8 anonim ***** válasza:

6 ek.kakaópor

6 ek.cukor

6 ek.víz

6 ek.étolaj

Ez nagyon finom máz,nem keményedik meg,csak annyira,hogy nem folyik szanaszét.Én még rum aromát is szoktam bele tenni amikor már langyos.Ha többet akarsz,akkor értelem szerűen a dupláját veszed mindenből.Ez egy ősrégi cukrászüzemi recept.

2011. júl. 31. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok,azt elfelejtettem hogy ezeket összekevered,majd forralásig főzöd.Langyosan kened a sütire.
2011. júl. 31. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, talán nem volt egyértelmű a kérdésem, nem a kakaóporos máz receptjét kérdeztem, olyat keresek ami olvasztott csokiból van, de nem lesz kemény!
2011. aug. 1. 08:29
 4/8 anonim ***** válasza:

az olvasztott csokiba is tegyél egy-két kanál étoljat.

én is rákérdeztem a cukrászdában, azt mondták ők is úgy csinálják.

2011. aug. 1. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
68%

kedves utolsó

érdekes cukrászok lehetnek...

az olajtól csak fényesebb lesz és higítja picit a csokit

tejszínt keverj az olvasztott csokiba habverővel

2011. aug. 1. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

igen valóban érdekesek, a megyeszékhely legjobb cukrászüzeme:)) a mintaboltban kérdeztem rá a csokimázuk "titkára" és ők mondták, hogy étolajjal

keverik.nem fényes, mint a tücsök s..., de vághatóan puha, mégsem kenődik és főleg nem töredezik.

konkrétan a mézes zserbójuk tetejére kérdeztem rá:))

2011. aug. 1. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat kipróbálom majd mindkettőt!

Közben megtudtam, hogy "Csokoládéval való áthúzásnak" nevezik a cukrászok azt amire kíváncsi vagyok.

2011. aug. 2. 08:39
 8/8 anonim válasza:
100%
A tejszines módszer a legjobb.Melegits tejszint,kb a csokival azonos mennyiségűt.Dobd bele a csokit és keverd habverővel simára.Tejszinnel utólag a kivánt sűrűségűre lehet higitani.Izesitésnek izlés szerint:rum,vagy más alkohol,konyak,narancslikőr,fahéj,stb.sok sikert!
2011. aug. 4. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!