Hogyan lehet olyan csokimázat csinálni olvasztott csokiból, ami nem keményedik meg? Cukrászok szoktak ilyet csinálni.
6 ek.kakaópor
6 ek.cukor
6 ek.víz
6 ek.étolaj
Ez nagyon finom máz,nem keményedik meg,csak annyira,hogy nem folyik szanaszét.Én még rum aromát is szoktam bele tenni amikor már langyos.Ha többet akarsz,akkor értelem szerűen a dupláját veszed mindenből.Ez egy ősrégi cukrászüzemi recept.
az olvasztott csokiba is tegyél egy-két kanál étoljat.
én is rákérdeztem a cukrászdában, azt mondták ők is úgy csinálják.
kedves utolsó
érdekes cukrászok lehetnek...
az olajtól csak fényesebb lesz és higítja picit a csokit
tejszínt keverj az olvasztott csokiba habverővel
igen valóban érdekesek, a megyeszékhely legjobb cukrászüzeme:)) a mintaboltban kérdeztem rá a csokimázuk "titkára" és ők mondták, hogy étolajjal
keverik.nem fényes, mint a tücsök s..., de vághatóan puha, mégsem kenődik és főleg nem töredezik.
konkrétan a mézes zserbójuk tetejére kérdeztem rá:))
Köszönöm a válaszokat kipróbálom majd mindkettőt!
Közben megtudtam, hogy "Csokoládéval való áthúzásnak" nevezik a cukrászok azt amire kíváncsi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!