Olcsó, könnyű és gyors nyáresti vacsora?
Resztelt máj: (ha 4-en lesztek, 60 dk elég)
Szelj fel vöröshagymát, zöldpaprikát, zsíron süsd üvegesre. Tedd bele a csíkokra vágott sertésmájat. Forgasd át, majd szórd meg törtpaprikával és annyi vízzel eresztd fel, hogy majdnem teljesen ellepje. Csak addig főzd, amíg - fakanállal kettévágva - azt látod, hogy a közepe már nem véres! Ha tovább főzöd, megkeményedik.
Külön edényben sós vízben hasábburgonyát főzz meg és szűrd le.
Vegyél hozzá kovászos uborkát.
Sörösdobozon sült csirke :D Isteni és nincs vele semmi gond, bevágod a sütőbe, rákensz egy kis mázat és kész :D. [link]
A mustármártásos saláta nem kötelező hozzá én görög salival szoktam tálalni, de ha veszel jégsalátát az is tök jó:)
csirkemell, pulykamell pl joghurtos-fokhagymás pácban, vagy mustáros-kecsapos-fokhagymás pácban álljon egy éjszakát, vagy pár órát. utána lecsopögtetve jénaiba tenni
lefóliázva megsütni, kibonta kicsit pirírani.
a joghurtosra a reszelt sajt is nagyon finom.
hozzá lehet tasakos rizs, arra rá van írva meddig kell főzni.
egy jó salátát is ajánlok.
két kígyóuborka héjastól, 3-4 paprika, paradicsom kockára vágva. nem kell apróra. valamilyen hagyma, újhagyma, lilahagyma vagy póré ízlés szerint.(egycsom.új,egy póré,vagy két lila félkarikára vágva.)
ezeket egy tálban összekeverni,sózni, borsozni, egy csipet cukor , pár csepp ecet.
tetejére feta reszelve, vagy kockázva, de legfinomabb
rámorzsolt juhtúróval.
ez az egyik változat, de sajt nélkül, ha egy kis kecsappal
nyakonöntöd, úgy is nagyon finom.
a lényeg, hogy jó hideg legyen.
hideg és meleg húsos kajákhoz, de önállóan is fogyasztható.
csinálhatsz egy tepsi zöldséges-húsos-tejfölös tésztát is.
csirke/pulyka mellet kb 40 dekát csíkokra vágsz. egy fej hagymát felkockázol, zsiradékon megdinszteled (fonnyasztod) rá a husi, míg kifehéredik addig kevergeted. egy icipici vízzel, fűszerekkel fedő alatt
félpuhára párolod. ekkor tehetsz hozzá 25 deka vékonyra szelt gombát, vagy egy 450 gr-os mexikói mirelit zöldséget. akár mindakettőt.ezzel is párolod, ha puhák a zöldségek, akkor ez kész. ezalatt kifőzöl egy fél kilós csomag tésztát (zacskón van, hogyan ). leöblített és nagyobb tálban összekevered a zödséges raguval.
ráöntesz egy nagypohár tejfölt, utánfűszerezed és egy zsiradékkal kikent tepsibe (jénaiba ) simítod.
bőven megszórod reszelt sajttal, előmelegített sütőbe tolod és a sajt pirosodásáig sütöd .
nagyon laktató finom kaja, előre is elkészítheted, csak tartsd hűtőben.
milánói sertésborda (végül is csak rántott hús + milánói , ez egész könnyű),
lasagne (lehet kapni tésztalapokat) ,
rántott hús salátával ( a panír: liszt+tojás+zsemlemorzsa)
gyümölcssaláta
tihanyi csirkemell salátával ( az elősütött csirkemellre camambert sajt és almaszeletek kellenek majd vissza a sütőbe)
így ennyi elsőre :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!