Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valami gyors egyszerű süti...

Valami gyors egyszerű süti amit baba mellett meg tudok csinálni?

Figyelt kérdés
Sajnos nincs mérlegem mert kölcsön adtam és szeretnék sütni meglepit páromnak. köszönöm előre is.
2009. ápr. 1. 09:43
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is kisbabával vagyok itthon, legtöbbször palacsintát sütök, vagy kókuszgolyót csinálok, ezek a leggyorsabbak és legegyszerűbbek, a golyót még sütni sem kell.

Itt egy gyors sütirecept, nagyon finom:

40 dkg cukor (kb 10 kanál, de kóstolgasd, hogy elég édes-e)

8 dkg kakaópor (2 ek.)

15 dkg liszt (4-5 ek.)

fél cs. sütőpor

4 tojás

4 ek. tej

20 dkg olvasztott vaj (majdnem egy egész kocka rama)

magozott meggybefőtt

Az összes hozzávalót egy nagy tálban csak össze kell keverni, előbb a szárazakat utána hozzáadni a folyékonyakat.

Beleöntöd egy kivajazott tepsibe és a tetejére szórod a lecsepegtetett meggybefőttet.

Ha van időd, még lehet rá csokimázat csinálni, én csak porcukrozni szoktam.

Jó sütögetést!

2009. ápr. 1. 11:54
 2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2009. ápr. 1. 12:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Nálam az almáspite a nyerő,igaz kicsit pacsmagolós,de nagyon szeretjük.

Meg mindenféle muffinok.Csak összekeverem a hozzávalókat,formába vele,és mehet is a sütőbe,kb 10 perc,ha minden elő van készítve.Plusz sütési idő.

Plusz a kelt tésztás dolgok,mert lehet összességében macerás,de nem igényel állandó felügyeletet.Megkelni egyedül is meg tud,összegyúrni meg kb 20 perc élesztő felfuttatással együtt.Bár ezekhez azért hasznos,ha van egy nyújtódeszkád....

Én is kisbabával vagyok itthon.

2009. ápr. 1. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!