Mit tegyek ha nem fut fel az élesztő?
már jópárszor megcsináltam már ezt a pizza receptet. sokféleképpen rontottam el de az élesztő még mindig szépen felfutott de most :S kiburítottam most csinálom 2x
17/L
van itthon olyan por formájú élesztő. azt tegyek bele ha nem fut fel most sem? és mennyit?
a recept szerint 1 dl tejbe kellett 20 dkg élesztőt felfutatni akkor a zacsisból mennyi kell?
Előfordul. Viszont ha pizza tésztát csinálsz akkor nem kell a tejbe futtatni az élesztőt csak morzsold a liszt és víz keverékbe és gyúrd kb 20 percig, vagy 4 percig gépen.
A pizza tésztához nem kell más csak liszt, víz, só, élesztő, meg egy csepp szeretet. :)
A porélesztőnél jobb a hagyományos. Ha nem fut fel, akkor vagy lejárt a szavatossága és megszáradt (az látható), vagy nem volt elég meleg (kétlem, mikor mindenhol rekkenő hőség van), vagy esetleg nem volt elég a folyadék.
Pizzatésztát nem tudom, hogy kell csinálni. Ha külön langyos tejben futtatod fel az élesztőt, akkor valószínűleg már régi volt. Ha liszre teszed és úgy futtatod a kovászt, lehet, elfolyt a tej, amit ráöntöttél. Pizzánál hogyan kell csinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!