Mit süssek Anya névnapjára? 13/L
Hali:), Anyának hamarosan itt a névnapja, és valami különlegeset szeretnék neki sütni.Gondoltam a dobostortára, de még szeretnék recepteket, hogy mit süthetnék?
Ha lehet akkor recepttel, nagyon köszönöm a válaszokat!:)
Ez nagyon finom! Süthetsz bele a gofri helyett egy vékony piskótát, és a tetejére reszelhetsz a zselé helyett egy kis csokit. Az eper lehet friss is, vagy akár konzerv. Egyszerű, könnyű nyári édesség. És megcsinálni sem egy ördöngősség.
Köszii, pont vmi gyümis kellett volna, és a boltba meg akciós, köszii!:D ment a zöld kezecske.
Még várok ötleteketD:D
Szerintem vegyél szív formájú muffinformát. :)) Vagy elég a sima is. :D Én például biztosan ezt fogom készíteni anyukám névnapjára. :)
Itt a recept:
Csokoládés muffin
Hozzávalók:
- 100 g vaj
- 225 g cukor
- 2 tojás
- 150 g tejföl
- 5 evőkanál tej
- 275 g liszt
- 4 teáskanál sütőpor
- 175 g étcsokoládé
- muffinsütő
- 12 muffinpapír/muffinforma
- csokoládétallér a díszítéshez (nem muszáj)
Elkészítési idő:
Kb. 20 perc (plusz sütés)
Darabonként kb.:
319 kcal/1337 kJ, 5 g fehérje, 14 g zsír, 42 g szénhidrát
Elkészítés:
1.) A sütőt 190°C-ra (légkeveréses sütő 170°C) előmelegítjük. A vajat hagyjuk megpuhulni, majd a cukorral krémesre keverjük, aztán a tojásokat egyesével, végül pedig a tejet és a tejfölt is hozzáadjuk és simára keverjük.
2.) A lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszához adjuk. A csokoládét finomra reszeljük és ugyancsak belekeverjük.
3.) A muffinformát kibéleljük papírral. A tésztamasszát a formába töltjük és a sütőben kb. 25 percig sütjük.
4.) A sütőből kivéve a muffinokat hagyjuk néhány percig pihenni, aztán tortarácsra téve hagyjuk teljesen kihülni. Végül a muffinokat ízlés szerint díszítjük.
Itt is vannak jók.
Én a máktortát sütöttem meg. Annyi kiegészítés, hogy nem krémtúrót, hanem mascarponet használtam hozzá. Nagyon jó lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!