Hogyan főzzek rizst?
Figyelt kérdés
Hogyan főzzek rizst, úgy, hogy ne maradjon túl kemény, és még finom is legyen?2011. jún. 21. 09:45
1/8 anonim válasza:
Pirítsd meg a szemeket olajon, aztán öntsd föl 2,5 szeres vízzel. Kis lángon főzd, fedő alatt.
2/8 anonim válasza:
Én így szoktam: kis olajon hagymát(1 fej)dinsztelek,ha kész,teszek rá 2 pohár rizst,megpirítom.Felöntöm kétszeres vízzel,ha a rizs 2 pohár volt,akkor 4 pohár vízzel.Teszek bele vegetát,hagyom,hogy egyszer felforrjon,aztán félrehúzom,ráteszem az edény tetejét,fél órát állni hagyom,és utána kész is:-)
3/8 anonim válasza:
Attól függ ki mit tart fínomnak.Én nem pirítom a rizst és utálom mikor szemenként potyog más meg nem tudja elképzelni ha nem potyog.Én puhára főzöm.
4/8 anonim válasza:
Kevés zsíron (olajon) pirísd meg a szemeket sóval, borssal ízesítve, majd a 2,5-szeres mennyiségű FORRÓ vízzel öntsd fel, pár percig még kavargatva főzd. Utána vedd le a tűzről, borítsd be. Kb. 2 óra múlva nézd meg. Ha még nem egészen puha, de már az alján nincs lé, akkor még önts rá szintén FORRÓ vizet. Ha még van lé, és egy kicsit roppan, akkor borítsd vissz a fedőt rá. Általában 2,5 óra alatt kész szokott lenni!
5/8 anonim válasza:
Érdemes teflonos serpenyőben főzni és akkor egyáltalán nem ragad oda.
6/8 anonim válasza:
Ahogy a 9:58-as írta én is úgy szoktam csinálni a rizst és tökéletes! :) Csak annyi, hogy én hagyma nélkül csinálom.
7/8 anonim válasza:
10:02-es:
2 és fél óra alatt csinálod a rizst?
20 perc alatt is meg lehet...
8/8 anonim válasza:
10,02-es
Nem csinálom, csak "békén hagyom"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!