Naphalból vagy kisebb (kb.6cm-es) sügerekből lehet csinálni valamiféle ételt?
Figyelt kérdés
2011. jún. 18. 15:50
1/6 anonim válasza:
Úgy tudom, a naphal mérgező, ráadásul szúrós is a teste.
2/6 anonim válasza:
Persze!
Megpucolod, a fej + farokrészből megfőzöd a halászlé-alapot, majd átpaszírozod, utána már csak a beízesítés kell. A megpucolt halak törzs-részét pucolás után felszeleteled, egy kicsit megpörgeted sóval. Amikor a halászlé levét beízesítetted, akkor ezeket a szeleteket belerakod. Forrástól számítva kb. 10 perc és lehet tálalni. Jó étvágyat!
3/6 anonim válasza:
Tudtommal a naphal olyan keszeg-kárász, vagy hasonló alakú, szép színű pikkelyes halacska. Ha valóban ilyen, akkor akár mérgező, akár nem, én még mindig itt vagyok, pedig olyat is ettem jópárszor.
4/6 anonim válasza:
5/6 anonim válasza:
16,44 vagyok!
Köszi, én a Wikipédiás Naphalat ismerem, arról beszéltem.
Beirdalva, besózva, paprikás-lisztbe forgatva és ropogósra sütve isteni.
6/6 anonim válasza:
Szerintem sem mérgező a naphal!
Be irdalva sózva paprikás lisztbe forgatva mind a naphal, mind a sügér is nagyon finom.
Ha horgászva fogod őket, akkor a partközelben sütkérező naphalak könnyen megtalálhatóak és még 20 cm-eseket is találhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!