Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell a lereszelt kígyóub...

Miért kell a lereszelt kígyóuborka levét kifacsarni, leönteni?

Figyelt kérdés
Nem abban van a vitamin?
2011. jún. 14. 14:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

de abban van! - én soha ilyet nem csinálok. Felszeletelni +1 kanál yoghurt, kis fokhagyma, kis fűszer

-Kész a saláta!

2011. jún. 14. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Én is így látom értelmét.. de a mi családunk is mindig leönteni róla, meg neten is így találtam recepteket.
2011. jún. 14. 14:16
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

nagyim is mindig leönti

hiába mondom,hogy ne


én ugy levével együtt csinálom,ecet rá,tejföl,kis fűszer,és kész az uborkasali

2011. jún. 14. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim válasza:
Nem lehet, hogy azért kell lereszelni, meg ilyenek, mert van akinek fáj (ég) tőle a gyomra? Mert apumnak is ezért reszeljük le...
2011. jún. 14. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

A megfelelő állag érdekében szokták leönteni, a besózott uborka rengeteg levet ereszt, és pl a tejfölös ubisali vagy a tzatziki elég furcsán néz ki vízben úszó joghurt/tejföldarabkákkal.


Ha ez valakit nem zavar, természetesen jobb nem leönteni, én sem szoktam, csak ha a külcsíny is fontos.

2011. jún. 14. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

tzatziki -vel !yoghurt, szeletel, nem reszel, igen !

jaj de éhes vagyok:(

2011. jún. 14. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim válasza:
100%
Attól, hogy lesózzuk az uborkát, még nem jön ki belőle semmi ásványi-anyag sem, mert a sózáskór a sejthártyának (uborka felszíne)a töménysége töményebb lesz, mint a belsejében oldott sótartalom, így ozmózis hatására az uborka belsejéből víz áramlik ki a külvilágba, hogy a kezdeti koncentráció különbség kiegyenlítődjön. Tehát a lényeg, hogy amikor az uborkát megsózod, akkor csak a vizet öntjük le róla, amivel semmit nem veszítesz, csak jobban fog kinézni. Egyébként ez csak egyszerű biosz, ugyan ez van a cseresznye kihasadásánál is, ha túl sok ideig tartod a vízben, csak ott ez fordítva megy végbe.
2011. jún. 14. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 doboszoli ***** válasza:

Nem kell leönteni.

Frissen megsózni, majd cukor, ecet, opció tejföl, víz semmi.

2011. jún. 14. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Mi azt a levet használjuk a salátaléhez.

Ubu megsóz, kifacsar. Lébe cukor, ecet és só, aztán vissza az ubira. Imádom! :)

2011. jún. 14. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Ok, köszi a válaszokat!:)
2011. jún. 14. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!