Pizza torta - rendes pizzás, nem marcipán. Hogyan?
Beindult a fantáziám.
Én úgy csinálnám, hogy sütnék egy kerek alapot, és egy hengert (úgy meghajlítva kisütve) és még egy kerek lapot a tetejének. Kívülről megkenném pizzaszósszal, megszórnám majorannával, és reszelt sajtot tapasztanék, felülre meg a szokásos feltét, és a közepébe valami tésztás szószos sajtos keverék sok paradicsommal.
Egy egyszerűbb verzió:
4-5 pizzalap
közöttük meg van kenve pizzaszózzal, fűszer, sajt, szalámi, paradicsom,
a teteje szépen megcsinálva mondjuk egy mosoly és úgy megsütni,
tetejére gyertyák ;)
19/L
Víg legények tortája, parancsolj!
Ha ez nem pont az, amire gondoltál, akkor sima pizzaszósszal megkensz minden réteget, teszel rá szalámit, sajtot, és a tetejét úgy díszíted, mint a sima pizzát.
Itt kép is van, legalább ebből ihletet tudsz meríteni. :D
02:31:
Szerintem amit elsőnek írtál le, az egy kicsit tömény lenne. Valószínűleg a palacsintatortához hasonlóan lehetne megcsinálni. Azaz egymásra raksz több pizzát. Ez csak házi készítésű vékony pizatésztával oldható meg. (Tulajdonképpen csak vékony pizza létezik, az vastagtésztásat legalábbis nem nevezném annak.). Az oldalára is kenhetsz egy kis szószt, de előtte külön-külön süsd ki a pizzákat, utánna max egy kicsit tedd vissza úgy. (A sajtot is ekkor tedd rá). A különböző rétegekre különböző feltétet tegyél, így a tetejét ki tudod díszíteni! Ügyelj az arányokra! Szerintem csinálj két külön szószt, mert ha darabos állagú a szószod, azt nem tudod az oldalára kenni.
F/18
Sütnék kevert tésztát sósan, aminek a tésztájába oregánót, sajtot, sonkát tennék.
Sütés után a tetejére ketchupos szószt kevernék, megkenném, és sült csirkedarabokkal, zöldségekkel díszíteném.
Mascarponét kevernék ki friss bazsalikommal, kakukkfűvel, habzsákba tenném, és ezzel díszíteném úgy,mintha tejszínhab lenne.
ketcupos szósz: mascarpone, ketcup vagy paradicsompüré, oregánó, fokhagyma, só, bors, reszelt sajt
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!