Torta díszítése házilag?
Figyelt kérdés
Csináltam egy gesztenyetortát, amire csokimázat tettem. Ez az első művem, Apukámnak lesz szülinapjára. Nem lett valami csodaszép, de sebaj. Gondoltam, hogy a tetejére ráírok tejszínhabbal. Házilag ezt hogy tudnám megoldani? Mert nekem nincsen az a díszítő "fúvókám".2011. jún. 11. 08:05
1/5 anonim válasza:
Először is ajánlom a hulala "tejszínhabot" mert az tartja a formáját. Díszíteni én is úgy szoktam, hogy egy tiszta zacskó csücskét vágom le, így tudsz rá írni, de tehetsz kanállal kis halmokat is. :)
2/5 anonim válasza:
A legegyszerűbb átmenni a szomszédhoz és kölcsönkérni.
Vagy mással díszíteni. A hulalát csak akkor ajánlom, ha apukád nem ragaszkodik a tejszínhabhoz, mert pl. az enyém szerint borzalmas íze van és nem is eszi meg.
Ráadásul idővel az is összeesik.
Talán okosabb lenne, ha inkább cukorírókát csinálnál, tudod mint amivel a mézeskalácsot szokták díszíteni. Ebbe tojásfehérje, cukor, és néhány csepp ecet vagy citromlé kell. Zacskó levágott sarkával tudsz írni vele, és tuti nem fog összeesni :)
3/5 anonim válasza:
A tejszínhabhoz én szoktam venni habfixálót és néha még zselatinból is egy egész keveset úgy tuti, hogy nem esik szét a hab. A zacskó végét vágd ki, de nagyon picit csak és először külön próbáld ki, hogy milyen ne a tortán kísérletezz! Ha véletlenül nem lesz tökéletes ne keseredj el apukád biztos nagyon büszke lesz! Drukkolok neked
4/5 anonim válasza:
Első vagyok, nálunk elég nagy a család de mind nagyon szeretik a hulalát. Szerintem nagyon finom.
5/5 anonim válasza:
Tojássárgájával felfőzött kakaós krémmel tökjó kemény díszítést tudsz,, de ha írni szeretnél valóban a mézeskalácsos fehér a legjobb, vagy az ellentettje, Toi sárgája sok porcukorral, pár csepp citromlével simára keverve, mert az is jól megdermed, Vagy Tejcsoki/étcsoki váltásával is tudsz feliratot készíteni, gondolom az megolvasztással nem volt probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!