Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell főzni a rizst,...

Hogyan kell főzni a rizst, hogy nem maradjon nyers, de ne is főjön teljesen szét. (nem tasakos rizst)?

Figyelt kérdés
2011. jún. 4. 23:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Én úgy főzöm,mint a tésztát. Lobogó vízbe teszem, és kifőzöm. Közben megkostolom, hogy jó-e.. Ha jó, leszűröm, mehet bele vegeta, kis olaj, és bebugyolálva hagyom, hogy lassan hűljön ki.

Anyukám főzés elött olajon megfuttatja, utána önti fel vízzel, s úgy főzi.

2011. jún. 4. 23:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
71%
végy elő egy csészét, töltsd tele rizzsel és tedd egy edénybe.utána ugyanazzal a csészét töltsd tele vízzel kétszer és öntsd egy másik edénybe aztán tedd fel főni.a rizsre tégy 3 kanálnyi olajat és lassú tűzön kavargasd addig, míg a víz elkezd főni. Ha a víz fő öntsd rá a rizsre sózd meg ,vedd takarékra a lángot, keverd át, és fedd le, de hagyj egy kis rést. Néha kavard meg és kb. 7-8 perc múlva zárd el alatta a gázt és fedd le teljesen.10 perc múlva villával keverd meg és fedd le újra.kb félóra alatt a saját gőzében megpuhul.nem tapad össze és nem fő szét.Mindig így készítem.Keverhetsz hozzá főtt szemes zöldborsót, vagy konzervkukoricát mikor elkészült.
2011. jún. 5. 03:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

én zsíron megfuttatom a rizst ( nekünk 25 deka )vagyis jól átkeverem, hogy mindenhol érje zsiradék. ezután 4 dl forró vízzel felengedem, sózom és lefedve hagyom, hogy felszívja a vizet. mégegyszer átkeverem, sózom, lezárom a gázt, és konyharuhával letakarom, hogy a saját gőzében fejezze be a puhulást.finom, nem tapadós, nem ragacsos.

a rizibzihez külön párolom a borsót,és ha kész utána keverem óvatosan össze. tetejére frissen vágott petrezselyem.

2011. jún. 5. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
46%
-Fél óra- röhej! 15 perc és kész.
2011. jún. 5. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:

Nem tudom aktuális e még a kérdés,de azért leírom hátha valakinek még bejön.A rizst feltettem (forrásban lévő vízbe 1-2 evőkanál olajjal,sóval)főni régebben és kb 5-8 percig főztem majd leborítottam,megszívta magát és nem főtt így szét és jó volt,viszont elég sokat szenvedtem avval ,hogy szűrésnél a még forró vizet úgy öntsem le hogy a rizs megmaradjon a víz pedig ne.Erre keresztanyám nagyon jó praktikát talált ki.A boltokban lehet kapni erősebb zacskókat,nem olyat mint amibe a zsemlét tesszük hanem a másikat,ezt a zacskót tűvel alaposan kiszurkálod beleöntöd a rizst majd bekötöd a száját és így főzöd,ugyan olyan mint ha nem lett volna benne,és egyszerűbb szerintem.

Sok sikert a rizsfőzéshez.

További szép napot!

2011. jún. 5. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Én előszöris a rizst egy kis olajban megpirítom. Utána felöntöm vízzel, teszek bele mexikói zöldségkeveréket (borsó, répa, kukorica) és együtt főzöm vele és teszek bele sót, őrölt babért, fokhagymás fűszert. Néha megkóstolom, és az alapján döntöm el, hogy nem-e nyers, és hogy jó-e már. Soha nem szoktam szétfőzni és nem szokott nyers lenni. Amikor kész, akkor még egy kis borssal is fűszerezem. Nagyon finom szokott lenni.
2011. jún. 5. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!