Hogyan kell főzni a rizst, hogy nem maradjon nyers, de ne is főjön teljesen szét. (nem tasakos rizst)?
Én úgy főzöm,mint a tésztát. Lobogó vízbe teszem, és kifőzöm. Közben megkostolom, hogy jó-e.. Ha jó, leszűröm, mehet bele vegeta, kis olaj, és bebugyolálva hagyom, hogy lassan hűljön ki.
Anyukám főzés elött olajon megfuttatja, utána önti fel vízzel, s úgy főzi.
én zsíron megfuttatom a rizst ( nekünk 25 deka )vagyis jól átkeverem, hogy mindenhol érje zsiradék. ezután 4 dl forró vízzel felengedem, sózom és lefedve hagyom, hogy felszívja a vizet. mégegyszer átkeverem, sózom, lezárom a gázt, és konyharuhával letakarom, hogy a saját gőzében fejezze be a puhulást.finom, nem tapadós, nem ragacsos.
a rizibzihez külön párolom a borsót,és ha kész utána keverem óvatosan össze. tetejére frissen vágott petrezselyem.
Nem tudom aktuális e még a kérdés,de azért leírom hátha valakinek még bejön.A rizst feltettem (forrásban lévő vízbe 1-2 evőkanál olajjal,sóval)főni régebben és kb 5-8 percig főztem majd leborítottam,megszívta magát és nem főtt így szét és jó volt,viszont elég sokat szenvedtem avval ,hogy szűrésnél a még forró vizet úgy öntsem le hogy a rizs megmaradjon a víz pedig ne.Erre keresztanyám nagyon jó praktikát talált ki.A boltokban lehet kapni erősebb zacskókat,nem olyat mint amibe a zsemlét tesszük hanem a másikat,ezt a zacskót tűvel alaposan kiszurkálod beleöntöd a rizst majd bekötöd a száját és így főzöd,ugyan olyan mint ha nem lett volna benne,és egyszerűbb szerintem.
Sok sikert a rizsfőzéshez.
További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!