Lehet helyettesiteni valamivel a grizt, ha turogombocot keszitek?
Kulfoldon elek, napok ota nezegetem a buzadarat, de nem talalok. Szerintetek hasznalhatnek valami mast sikeresen helyette?
Kukoricaliszt, zsemlemorzsa, egyeb otlet?
Hozzávalók:
fél kg túró
4 ek. liszt (nem csapott, nem púpozott)
2 tojás kettéválasztva
egy nagy csipet só
5 dkg vaj
4 ek. zsemlemorzsa
1. Egy nagyobb lábosban vizet forralunk.
2. Közben a vajat egy teflonserpenyőben felforrósítjuk, és kis lángon átpirítjuk rajta a zsemlemorzsát. Kb. 2 perc az egész.
3. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a lisztet, a sót és a tojássárgáját és jól összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a túróhoz. Az első felét jó alaposan kell, a másodikat kissé óvatosabban, de homogén legyen a massza.
4. A masszából nedves kézzel nagyobb diónyi gombócokat formázunk, és óvatosan beleeresztjük a lobogó vízbe (kb. 10-14 db fért nekem a lábosba ezért két részletben csináltam). Kb. egy perc után már indultak is felfele a gombócok, ezután még kb. 5 perc kellett a lobogó vízben ahhoz, hogy kész legyenek, ekkor szemmel láthatólag kissé meg is nőttek. Óvatosan kivesszük őket (én szűrővel mertem ki a gombócokat) és nagyon finoman meghempergetjük a zsemlemorzsiban.
Köszönöm a válaszokat!
Ezt a lisztes verziót lehet, hogy holnap kipróbálom. Igaz, nem egy egész adaggal fél kiló túróból, hanem csak egy keveset és ha jó, akkor utána összekészítem a többit is.
Az első vagyok.Csak azt nem értem, miért lettem lepontozva?
Én is azt írtam,hogy zsemlemorzsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!