Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyorsan elkészíthető ételeket...

Gyorsan elkészíthető ételeket írnátok? Amiket 2 picivel, pocakosan is elkészíthetek?

Figyelt kérdés

Eddig minden nap főztem (néha-néha sikerült 2 napra) de itt a jó idő és szeretnénk kihasználni. 2 és 3 éves gyermekeimmel, pocakosan, melegben nem igazán jó a tűzhely előtt állni egész délelőtt, de szeretnék Nekik és a Férjemnek finomakat főzni (ahogy eddig is)

Már fő a húsleves, de valami gyors kellene még mellé.

Egész hétre nem tudnátok ötleteket adni?

Nagy segítség lenne!

Köszönöm!

2011. máj. 30. 07:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

gombapörkölt tejfölösen, rizzsel vagy tarhonyával, tésztéval.

ha korán kelsz, reggel a hűvösben főzz meg, vízben hűtsd le, majd be a hűtőbe. így délelőtt a gyerekekkel mehettek játszótérre stb.

kedd, a maradék húlevest alakítsd át. egy tojás sárgáját keverj ki egy citrom levével, vegyél ki a levesből és azzal is keverd el. a nem túl forró levesbe öntsd a citromos tojást, egy kis friss petrezselyemmel szórd meg.

utána mondjuk zöldbabfőzelék, fasírttal.

szerdán valami gyümölcsleves, krumplistészta.

csütörtök, brokkolikrémleves levesgyönggyel, rakott krumpli.

péntek, paradicsomleves, utána pangasius halféle rántva, petrezselymeskrumplival./ a pangasius abszolót szálkamentes, kicsiknek is bátran adhatod.

a hétvégi menüt gondolom a pároddal együtt megbeszélitek,de itt is böngészhetsz, biztos lesznek jó ötletek.

2011. máj. 30. 08:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Jók, amiket az első válaszoló írt, talán annyit: a fasírozott helyet csinálj stefániát tojással, akkor az több napra elég, és amíg az a sütőben sül, felül készülhet hozzá a főzelék. Másik nap a maradékhoz lehet petrezselymes krumplit, vagy éppen fordítva.

Előkészíthetsz rántani való húsokat is, és csak ki kell sütni.

Pörköltből is főzhetsz akár 2 napra valót is, az egyiket beteszed a fagyóba, akkor már csak melegíteni kell.

2011. máj. 30. 08:24
 3/6 A kérdező kommentje:

Kedves első válaszoló!

Nagyon szépen köszönöm a jó ötleteket!

Ez a legnehezebb része a főzésnek, hogy kitaláljam mit-mikor-mivel :)

A húsleves citromos-tojásos változatát mindenképpen kipróbálom!

Még soha nem hallottam és biztosan finom!

Köszönöm a többi ötletet is válogatni fogok belőle!

Kedves Második válaszoló!

A stefánia tényleg jó ötlet!

Köszönöm Neked is!

SZép napot!

2011. máj. 30. 09:14
 4/6 melcsiboszi ***** válasza:
100%

Ha ez segít, az én heti menüm:

Hétfő: tegnapi zellerkrémleves pirított kenyérkarikával, Pizza Margherita (elősütött pizzatésztát veszek, és feldíszítem)

Kedd: Paradicsomleves, tejberizs

Szerda: Párolt zöldségek hajdinaropogóssal, kapros-fokhagymás joghurttal

Csütörtök: Tojásos nokedli, saláta

Péntek: Eperturmix; Belga rakott krumpli, saláta

Szombat: Diós, fokhagymás spaghetti

Vasárnap: Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal, a többit még most találom ki :)

2011. máj. 30. 09:22
 5/6 anonim ***** válasza:

szia! első vagyok, én is külföldi anyósomtól tanultam a savanyított húslevest, és gyakran fogyasztjuk hétfőnként a maradék húslevest ily módon.mi felnőttek persze még jól meg is borsozzuk, és fokhagymás bundáskenyérrel fogyasztjuk vacsorára.

arra ügyelj, hogy ne zubogjon a leves, nehogy összekapja a tojást.

Jó egészséget Neked és kedves családodnak is.

üdv.

2011. máj. 30. 09:43
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg, ha van hely a fagyasztóban, akkor mikor pl. pörköltet, fasírtot, kelt tésztát készítesz, készíts nagyobb adagot, a maradék mehet a fagyasztóba és hét közben, amikor pl. főzelékhez kell feltét, csak kiveszed, nem kell vacakolni vele.

A mi heti menünk (nálunk 1 éves a nagy, a pici pocakban és vizsgaidőszakom van, így 2 napra főzök):

hétfő: maradék citromkrémleves és csirkepaprikás nokedlivel, savanyúsággal

kedd-szerda: frankfurti leves, diós/mákos/kakaós tészta (ki mit kér)

csütörtök-péntek: tojásleves, sárgaborsó főzelék és fasírt

szombat: zabkása vagy tejberizs

vasárnap: húsleves és Pataki tálban sült hús rizzsel krumplival + mellé saláta. (Ebből reményeim szerint marad hétfőre, bár ahogy a Férjem ismerem, nem nagyon :o))

2011. máj. 31. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!