Gyorsan elkészíthető ételeket írnátok? Amiket 2 picivel, pocakosan is elkészíthetek?
Eddig minden nap főztem (néha-néha sikerült 2 napra) de itt a jó idő és szeretnénk kihasználni. 2 és 3 éves gyermekeimmel, pocakosan, melegben nem igazán jó a tűzhely előtt állni egész délelőtt, de szeretnék Nekik és a Férjemnek finomakat főzni (ahogy eddig is)
Már fő a húsleves, de valami gyors kellene még mellé.
Egész hétre nem tudnátok ötleteket adni?
Nagy segítség lenne!
Köszönöm!
gombapörkölt tejfölösen, rizzsel vagy tarhonyával, tésztéval.
ha korán kelsz, reggel a hűvösben főzz meg, vízben hűtsd le, majd be a hűtőbe. így délelőtt a gyerekekkel mehettek játszótérre stb.
kedd, a maradék húlevest alakítsd át. egy tojás sárgáját keverj ki egy citrom levével, vegyél ki a levesből és azzal is keverd el. a nem túl forró levesbe öntsd a citromos tojást, egy kis friss petrezselyemmel szórd meg.
utána mondjuk zöldbabfőzelék, fasírttal.
szerdán valami gyümölcsleves, krumplistészta.
csütörtök, brokkolikrémleves levesgyönggyel, rakott krumpli.
péntek, paradicsomleves, utána pangasius halféle rántva, petrezselymeskrumplival./ a pangasius abszolót szálkamentes, kicsiknek is bátran adhatod.
a hétvégi menüt gondolom a pároddal együtt megbeszélitek,de itt is böngészhetsz, biztos lesznek jó ötletek.
Jók, amiket az első válaszoló írt, talán annyit: a fasírozott helyet csinálj stefániát tojással, akkor az több napra elég, és amíg az a sütőben sül, felül készülhet hozzá a főzelék. Másik nap a maradékhoz lehet petrezselymes krumplit, vagy éppen fordítva.
Előkészíthetsz rántani való húsokat is, és csak ki kell sütni.
Pörköltből is főzhetsz akár 2 napra valót is, az egyiket beteszed a fagyóba, akkor már csak melegíteni kell.
Kedves első válaszoló!
Nagyon szépen köszönöm a jó ötleteket!
Ez a legnehezebb része a főzésnek, hogy kitaláljam mit-mikor-mivel :)
A húsleves citromos-tojásos változatát mindenképpen kipróbálom!
Még soha nem hallottam és biztosan finom!
Köszönöm a többi ötletet is válogatni fogok belőle!
Kedves Második válaszoló!
A stefánia tényleg jó ötlet!
Köszönöm Neked is!
SZép napot!
Ha ez segít, az én heti menüm:
Hétfő: tegnapi zellerkrémleves pirított kenyérkarikával, Pizza Margherita (elősütött pizzatésztát veszek, és feldíszítem)
Kedd: Paradicsomleves, tejberizs
Szerda: Párolt zöldségek hajdinaropogóssal, kapros-fokhagymás joghurttal
Csütörtök: Tojásos nokedli, saláta
Péntek: Eperturmix; Belga rakott krumpli, saláta
Szombat: Diós, fokhagymás spaghetti
Vasárnap: Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal, a többit még most találom ki :)
szia! első vagyok, én is külföldi anyósomtól tanultam a savanyított húslevest, és gyakran fogyasztjuk hétfőnként a maradék húslevest ily módon.mi felnőttek persze még jól meg is borsozzuk, és fokhagymás bundáskenyérrel fogyasztjuk vacsorára.
arra ügyelj, hogy ne zubogjon a leves, nehogy összekapja a tojást.
Jó egészséget Neked és kedves családodnak is.
üdv.
Esetleg, ha van hely a fagyasztóban, akkor mikor pl. pörköltet, fasírtot, kelt tésztát készítesz, készíts nagyobb adagot, a maradék mehet a fagyasztóba és hét közben, amikor pl. főzelékhez kell feltét, csak kiveszed, nem kell vacakolni vele.
A mi heti menünk (nálunk 1 éves a nagy, a pici pocakban és vizsgaidőszakom van, így 2 napra főzök):
hétfő: maradék citromkrémleves és csirkepaprikás nokedlivel, savanyúsággal
kedd-szerda: frankfurti leves, diós/mákos/kakaós tészta (ki mit kér)
csütörtök-péntek: tojásleves, sárgaborsó főzelék és fasírt
szombat: zabkása vagy tejberizs
vasárnap: húsleves és Pataki tálban sült hús rizzsel krumplival + mellé saláta. (Ebből reményeim szerint marad hétfőre, bár ahogy a Férjem ismerem, nem nagyon :o))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!