Mit főzzünk házibuliba?
Pörkölt:
Fehér zsírral kenjétek ki a bográcsot, rakjátok bele a hús egyik felét (ha van benne csontos, akkor legalólra az menjen). Só, szemesbors, kevés köménymag rá. Utánna rakjátok rá a megpucolt vöröshagymát és zöldpaprikát és borítsátok be a hús másik felével. Erre szintén só, kevés szemesbors, zöldpaprika. Öntsetek rá kevés vizet, és kezdjétek főzni. Ha felforrt, nem kell hogy túlságosan erős legyen alatta a tűz, arra viszont miután felforrt, oda kell figyelni, hogy lett-e annyi lé rajta, hogy az összes húst ellepje. Ugyanis a forralással vizet enged.
Amikor a hús már majdnem megfőtt, rakjátok hozzá a megpucolt krumplit. Ha már az is majdnem készre főtt, szórjátok meg törtpaprikával és még kb. 15-20 percig főzzétek azzal is.
Jó étvágyat! (Remélem nem maradt ki semmi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!