Sok tojasom van itthon, mit sussek-fozzek belole?
kolbászos-tojásos tészta savanyú ubival
főzelék mellé tojáspörkölt
rakott krumpli
tojásos, hagymás krumplisaláta
kaszinótojás
tojásleves
főtt tojásból tojásos szendvicskrém
stefánia szelet
madártej
Huha a tojasbol lehet sokmindent de fontos osszetevője a Palacsintanak ha vannak szeretteid rokonjaid hivd meg őket finom Palacsintakra!
A tojas meg egy nagyon jo dolog ha van Feherjeforras vannak direkt külön tojasfeherje porok!
1db tojas 5,4gramm köruli feherjet tartalmaz nos naponta 10 darab mar 50 gram de a sargajaval gondolj ki valamit
Töltött Tojás
* tojás
* gomba
* parmezán-sajt.
* 11 db tojás
* mustár
* hagyma
* só
* bors
* 3-4 gomba
* 6 dkg vaj
* 3 dkg liszt
* 3 dl tej
* 1/2 dl tejszín
* szerecsendió
* 6 dkg parmezán-sajt.
8 db keményre főtt tojást hosszában kettévágunk, a sárgájukat szitán átnyomjuk és edénybe tesszük.
Hozzákeverünk egy kis mustárt, finomra vágott metélőhagymát, sót, borsot, finom metéltre vágott, vajban pirított gombát egy darabka vajjal, az egészet összekeverjük, s a tojásokat ezzel megtöltjük.
Világos, vajas rántást készítünk, 3 dl tejjel felengedjük és 10 percig forrni hagyjuk, hogy sűrű mártása legyen.
Azután félrehúzzuk a tűzhelyről, 1/2 dl tejszínhez 3 tojássárgáját keverünk és ezt a mártással összekeverjük.
Teszünk bele sót, 6 dkg reszelt parmezán-sajtot és 3 tojás keményre vert habját. Jól összekeverjük.
Tüzálló edényt kikenünk vajjal és a mártás ból ujjnyi vastagon öntünk bele.
A töltött tojásokat rárakjuk és azután a maradék mártással újból leöntjük. Egy kis reszeIt sajtot szómuk rá és a sütőben villágosbarnára sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!