Hogy kell elkészíteni az ecetes krumplisalátát?
Hagymás, ecetes krumplisaláta (Hagymás burgonyasaláta)
2 fej hagyma, 60 dkg burgonya, 2 ek 20 %-os ecet, 2 kk só, 1 ek cukor, késhegynyi őrölt bors, 2 ek petrezselyemzöld, 1 ek olaj.
A krumplit héjában megfőzöm és hűlni hagyom, majd hámozom és 3-4 mm-es vastag karikákra vágom. A hagymát felkarikázom, sózom, majd kb 20 percig állni hagyom. Rászórom a cukrot, a borsot, ráöntöm az ecetet és kb 3 dl vizet. Beleszórom a petrezselyemzöldet, leöntöm az olajjal és belekeverem a felkarikázott krumplit. Jól behűtve tálalom.
Hagymás, ecetes krumplisaláta recept
Hozzávalók:
2 fej hagyma,
60 dkg burgonya,
2 evőkanál 20 %-os ecet,
2 kiskanál só,
1 evőkanál cukor,
késhegynyi őrölt bors,
2 evőkanál petrezselyemzöld,
1 evőkanál olaj.
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm és hűlni hagyom, majd hámozom és 3-4 mm-es vastag karikákra vágom.
A hagymát felkarikázom, sózom, majd kb 20 percig állni hagyom.
Rászórom a cukrot, a borsot, ráöntöm az ecetet és kb 3 dl vizet.
Beleszórom a petrezselyemzöldet, leöntöm az olajjal és belekeverem a felkarikázott krumplit.
Jól behűtve tálalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!