Valaki mondana erről véleményt?
az apróra vágott szalonnát a kockára vágott vöröshagymával együtt feltesszük a tűzre. egy
kevés vajat hozzáadunk, hogy szép alapja legyen a sütésnek. a vastagkolbászt apró cafatokra szakítjuk, vagy vágjuk fel minél kisebb darabokra és ha már pirul a szalonna akkor adjuk hozzá azt is. eközben a krumplit vágjuk fel 1 cm-es darabokra. ha a kolbászon már látjuk, hogy megkapta a tűz, akkor beletehetjük a krumplit, sózzuk, majd tegyünk hozzá gyömbér-fűszerport ízlés szerint. felöntjük egy kevés vízzel (a burgonya darabokat épphogy elfedje), bőségesen paprikázzuk, majd alacsony lángon hagyjuk főni lefedve. közben elkőszítjük a tojást. 1 közepes burgonyához 2 tojást szoktam társítani, ez egy embernyi bőséges adag. a 2 tojást paprikakrémmel (teáskanálnyi), fokhagymakrémmel (szintén), és ketchuppal (megint) szoktam elkeverni. felverjük, majd amikor az alap már elfőtte a levét, és a krumpli megpuhult (értelemszerűen ha nem puha még akkor teszünk hozzá vizet), akkor hozzáadjuk a tojás alapot, és lángról lekapcsolva megsütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!