Milyen sütit süssek húsvétra?
Én maradok a a régi bevált Parfé szeletemnél (családi recept)vagy a Nagyi ünnepi süteményénél.mindegyik diós-mézes-krémes/habos és persze csokis.
Délután írok neked, ropogós sajtot rudat, ami nem szárad ki pár nap alatt
nálunk bejgli, mézes-krémes és kalács
sósnak pogácsa sajtos rudak
Szia! írom Neked a sós-sajtos-ropogós rúd receptjét.
tényleg sokáik eláll, érdemes dupla adagman készíteni.
-30 dkg liszt
-25 dkg margarin vagy 20 dkg zsír
-10 dkg reszelt sajt a tésztéba, de legyen a tetejére is...
-6 evőkanál hidegvíz
-1 evőkanál 10 %-os ecet
-kávéskanál só
a hozzávalókat összegyúrjuk és egy órát pihentetjük.egy cm vastagra kinyújtjuk, és egy cm -es csíkokat vágunk belőle, amit aztán feldarabolunk.
tetejét megkenjük tojással, és sajttal, köménnyel vagy szezámmaggal megszórjuk.
előmelegített tepsiben szép sárgára sütjük.
Az ecet ,ami szépen megemeli és sokáig finom marad.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!