Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mindjárt lejár az élesztő,...

Mindjárt lejár az élesztő, mit süssek?

Figyelt kérdés
Van egy-két élesztő ami ma jár le, mit süssek ami viszonylag egyszerű, és finom is? Valami tippek?
2011. ápr. 15. 15:38
 1/9 Tinker Bell ***** válasza:

Lángost

Pizzát

Pogácsát

2011. ápr. 15. 15:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Fánkot
2011. ápr. 15. 15:46
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Lekváros bukta, Aranygaluska, Kakaós csiga, Túrós batyu, Diós- mákos kalács , Sajttal töltött lángos, Magvas-sonkás csiga, Töltött pizza stb... van egy csomó
2011. ápr. 15. 15:48
 4/9 A kérdező kommentje:
áhhá!! Lekváros bukta lesz a nyerő!! Köszönöm a válaszokat! (szoktam amúgy, csak már unom azokat, és valami mást akartam...)
2011. ápr. 15. 15:54
 5/9 A kérdező kommentje:
óóó, és pizzát?? tudtok valami jó pizzatészta receptet? :$
2011. ápr. 15. 15:59
 6/9 anonim ***** válasza:
Aranygaluskát borsodóval vagy vaníliasodóval!
2011. ápr. 15. 16:09
 7/9 anonim ***** válasza:

Írd be bal oldalt a keresőbe, hogy pizzatészta, a napokban is felkerült oda egy rakás.

tényleg jóóóók!!

2011. ápr. 15. 16:11
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha nem használod el az összes élesztőt, darabold el, fóliába csomagold be, és tedd a fagyasztóba. Amikor használni akarod, kiveszed, és meleg tejben / vízben felolvad és szépen felfut.

Az én bevált pizzatészta receptem:

40 dkg liszt, fél kocka élesztő 1 dl langyos vízben, 1 kávéskanál cukorral felfuttatva, 4 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, + még kb. 1,5 dl langyos víz a gyúráshoz. 1 órát meleg helyen keleszted, majd kinyújtod, kiolajozott gáztepsibe teszed, villával megszurkálod, és 10 percig elősütöd (előmelegített 180 fokos sütőben). Ezután mehet rá a feltét, sajt, és még 20 percig sütöd. Az elősütés azért jó, mert így a sok feltét nem áztatja el a tésztát.

2011. ápr. 15. 16:18
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippeket!!! Egyébként végül meggondoltam magam közben és sajtos-tejfölkrémes meg csípős kiflicskéket csináltam... :$ Legközelebb majd pizzát!:D Köszönöm mindenkinek a tippeket!!!
2011. ápr. 15. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!