Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen serpenyőben elkészíthet...

Milyen serpenyőben elkészíthető csirkehúsos ételeket tudtok?

Figyelt kérdés
Lehetőleg gyors és olcsó legyen :) Egyszer ettem ilyen zöldborsós csirkehúsos valamit. Csak zöldborsó meg csirkemell kockák voltak benne. Azt vajon hogy kell elkészíteni? Kezdő "szakács" vagyok :D
2011. ápr. 9. 23:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Tejszínes-zöldborsós csirke:

50 dkg csirkemellfilé

1 kis fej vöröshagyma

1 konzerv zöldborsó

bors

2 dl főzőtejszín

1 csapott ek.liszt

Az apróra vágott hagymát 3-4 evőkanál olajon megfonnyasztom,majd rá teszem a vékony csíkokra vágott húst.Rövid ideig együtt pirítom.Ezután beleteszem a lecsöpögtetett konzervborsót, sóval, borssal ízesítem,ha kell egy kevés vizet öntök alá és puhára párolom .A tejszínben elkeverem a lisztet és a húsra öntöm,jól összeforralom (higíthatod még annyi vízzel, amennyivel finom mártás sűrűségű lesz) ,majd 1 csokor apróra vágott petrezselymet is belekeverek. Párolt rizzsel vagy tésztával tálalom.

2011. ápr. 9. 23:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Csíkokra vágott csirkemellet beleforgatsz joghurtba, ízlés szerint fűszerezed (én indiai fűszerkeveréket használok, de ha nálad ilyen nincs, akkor bátran használhatod a kedvencedet akár pirospaprika-hagyma-bors-fokhagyma is megteszi, vagy oregano-kakukkfű-fokhagyma-bazsalikom)

ezt sajnos este elő kell készíteni, hűtőben hagyni, és másnap lehet csak serpenyőbe dobni.

én úgy szoktam, hogy serpenyőt üresen felhevítem, és úgy dobom bele a trutymós húst, és egy perc után (rázogatom közben) lefedem. 20 perc párolás után konzerv zöldborsó vagy üveges zöldborsó mehet bele, és azzal együtt már csak egy rottyantás, és tálalható is.

Tudom, hogy az esti előkészítés macerásnak tűnik, de amikor másnap csinálod, akkor villámgyors leszel, hiszen az előkészítés már megvan.

2011. ápr. 10. 00:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

mind a két recept tökéletes, annyival térek el tőlük, hogy én kb 40 dkg fagyasztott zöldborsót teszek hozzá.

nekem az a "zöldebb" :)

2011. ápr. 10. 06:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Ja, a minőség és az egyszerűség/gyorsaság fordítottan arányos :)

Legjobb lenne friss fejtett zöldborsóból, amit a kertből hozok be... de azzal van még egy kis meló, és nem elég az utolsó percben beletenni.

Aztán jön a mirelit. Jobb mint a piacon vett kifejtős, mert ami a piacon kapható, az leszedéstől számítva akár 20-30 órával később kerül a konyhámba, a mirelit meg aratástól számítva 4-6 óra múlva zacskban van, és fázik.

A konzerv vagy az öveges az valóban nem annyira jó, de az már kész, Annál nem kell figyelni a főzési időt, csak beleborítom, és kész.

Fiatalabb koromban, amikor még csak ismerkedtem a konyhával, akkor inkább ezt használtam, ma már inkább fagyasztottból dolgozok.

2011. ápr. 10. 08:57
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A kicsontozott csirke felsőcombot kettévágod, megsózod és megforgatod liszt, pirospaprika, bors, majoranna keverékében és kevés olajban mindkét oldalát rövid idő alatt rózsaszínűre sütöd.
2011. ápr. 10. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!