Kenyérsütőt kaptam. Hol találok receptet, illetve érdekelnek saját jól bevállt receptjeitek is?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Vajas toastkenyér
Hozzávalók:
• 320 ml víz
• 45 dkg BL–80-as kenyérliszt (vagy BL–55-ös búzaliszt)
• 1 evőkanál sikér
• 1 evőkanál tejsavópor
• 1,5 kiskanál só
• 1 kiskanál cukor
• 5 dkg puha vaj
• 1,5 kiskanál instant élesztő
A hozzávalókat a megadott sorrendben tedd a kenyérsütő gép edényébe. Először a langyos vizet öntsd a tartályba. Szórd szét a vízen a lisztet, hogy szinte egyenletesen befedje, majd jöhet rá sikér, a tejsavópor, a só és a cukor is. Mélyíts a lisztbe egy kisebb gödröt (de a folyadékig ne érjen le), és tedd bele az instant élesztőt.
A kenyérsütőt állítsd fehérkenyér- (white) programra (ez az adag inkább a normálmérethez tartozik), és indítsd el a gépet.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Fehér kenyér
Hozzávalók:
• 300 ml langyos víz
• 1 evőkanál olaj
• 1 kiskanál ecet
• 50 dkg fehér BL–80-as kenyérliszt [vagy sima, BL–55-ös fehér liszt, sikérrel (1 evőkanál), esetleg tejsavóporral (1 evőkanál)]
• 1,5 kiskanál só
• 1 kiskanál cukor
• 1,5 kiskanál instant élesztő
A hozzávalókat a megadott sorrendben tedd a kenyérsütő gép edényébe. Először a langyos vizet öntsd a tartályba. Locsold hozzá az olajat és az ecetet is. Szórd szét a vízen a lisztet, hogy szinte egyenletesen befedje, majd jöhet rá a só és a cukor is. Mélyíts a lisztbe egy kisebb gödröt (de a folyadékig ne érjen le), és tedd bele az instant élesztőt.
A kenyérsütőt állítsd be a fehérkenyér- (white) programra (ez az adag általában a nagy/large mérethez tartozik), és indítsd el a gépet.
Nagyjából 3 óra 30 perc után kész a friss, ropogós fehér kenyér.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Sokmagvas tönkölykenyér
Hozzávalók:
• 240 ml tej
• 1 tojás
• 2 kiskanál olívaolaj
• 1 evőkanál méz
• 280 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
• 100 g kenyérliszt vagy rétesliszt
• 40 g búzasikér a liszthez keverve,
• 100 g olajos magvakból (szezám-, lenmag, napraforgó- és tökmag, külön csak az egyikféle, vagy akár vegyesen)
• 1,5 kiskanál só
• 1,5 kiskanál szárított élesztő
A hozzávalókat a megadott sorrendben tedd a kenyérsütő gép edényébe. Először a tejet a tojással, majd add hozzá az olívaolajat és a mézet is. Szórd el rajta a sikérrel összekevert kétféle lisztet, hogy szinte egyenletesen befedje, majd jöhetnek rá az olajos magvak és a só. Mélyíts a lisztbe egy kisebb gödröt (de a folyadékig ne érjen le), és tedd bele az instant élesztőt.
A kenyérsütőt állítsd be a teljes kiőrlésű (whole wheat) programra (ez az adag inkább a normálmérethez tartozik), és indítsd el a gépet.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Rozmaringos, olajbogyos kenyér hozzávalói
7 g élesztő (szárított)
3.5 dl víz (langyos)
1 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál só
1 teáskanál feketebors (őrölt)
2 teáskanál cukor
rozmaring (friss)
50 dkg liszt (kemény, kenyér)
5 dkg olívabogyó, olajbogyó (fekete)
Kedvencek közé tesz Kedvencnek jelölöm
Rozmaringos, olajbogyos kenyér elkészítése
Ezt a kenyeret készítheti kenyérsütőgépben is.
1. Aprítsa fel a rozmaringot, szeletelje fel az olajbogyót.
2. Tegye a hozzávalókat az olajbogyó kivételével a dagasztóba és dagassza össze alaposan.
3. Adja a kenyértésztához az olajbogyót és gyúrje össze mégegyszer.
4. Langyos helyen kelessze, míg duplájára nő (60-90 perc), majd gyúrja át mégegyszer.
5. Formáljon cipót a megkelt tésztából, tegye lisztezett tepsire.
6. Kelessze a kenyértésztát 40-50 percig.
7. Melegítse elő a sütőt 200 fokra, tegyen be egy vizzel teli edényt, hogy pára legyen.
8. A kenyér tetejét éles késsel vágja be.
9. Süsse 200 fokon 10 percig, majd vegye le a hőmérsékletet 170 fokra.
10. Süsse a kenyeret 40-45 percig.
Már több helyen is kerestem búzasikért, de általában meg sem tudták mondeani hogy mi az. Aztán egy nagyon Coop boltban találtam rá, a többi ilyen zacskós növényi cuccok között /lenmag, hántolt árpa.../ a BÚZASIKÉRT. 265Ft/200g
Igy néz ki:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!