Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan vonjam be az "édességet"?

Hogyan vonjam be az "édességet"?

Figyelt kérdés

szeretnék a barátnőmnek meglepetésből citromos csokoládétallérokat csinállni.

és az elképzelés az hogy a citromot karikára vágom és egy vékony réteg olvaszott cukorral bevonjam hogy ne legyen elviselhetetlenül savanyú és érezni lehessen a csokoldé ízét is.:P

és az egyik kérdésem ezzel kapcsolatban hogy hogyan csinálljam meg a csokiszószt???(miylen csokiból, hogyan)

a másik kérdésem pedig hogy hogyan vonjam be vele a citromot úgy hogy midnen oldalon egyenletesen legyen rajta csoki???(még az alján is)

és még arra gondoltam hogy mivel jövő kedden leszünk fél éve együtt ezért csinállnék rá szivecskéket is vagy valamilyen díszt/mintát:P

gondoljátok hogy azt iylen tubusos dekorcukormázból meg lehet csinállni?

vagy valamilyen más megoldásotok van esetleg?:):)

kérlek szépen tieket hogy normális válaszokat írjatok mert nekem nagyon fontos a barátnőm boldogsága:):)

előlre is köszönöm midnenkinek az értelmes választ:):)^^

2011. ápr. 5. 20:04
 1/5 anonim válasza:
23%
Már ne is haragudj,de felfordult ettől a gyomrom...a citromot te bevonhatod bármivel az akkoris rettentő savanyú lesz,és házilag nem tudsz annyira finncsi csokimázat csinálni..sztem kérd meg anyukádat h együtt süssetek vmi finomat és azt tedd be egy díszdobozba: )
2011. ápr. 5. 20:21
 2/5 A kérdező kommentje:

nem vagyok már kicsi:O:O

és tudom hogy a citrom rettentő savanyú és én asem értem hogy hogyan képes egy grimasz nélkül megenni magában cukor nélkül de meg tudja tenni és imádja:P:P

és ezért megígértem neki:P:P

de amúgy anyát nem kérem meg főzésben semmmiben sem...:/:/

az lenne a lényeg hogy én csinállom:P:P

2011. ápr. 5. 20:24
 3/5 anonim válasza:
Szia, a ha finom sokiszószt akarsz csinálni egy lábosba melegíts fizet abba rakj még egy kisebb lábost. abba rakjál egy kis olajat és az aprora felvágott csokit adig kevergesed amíg krémesnam lesz, zárd le a tüzt és a citromos talérokba szorj villát és mártsad bele. Végülis ennyi nem kell hozzá nagy teketség. Am mindegy mien csoki.És lehet rá akár tojás fehérjéből kikevert cukrozott és egy kicsi citromlevet( vagy ecetet)igénylő finom izét csinálni. De lehet ilyeneket a boltban is kapni.Ezt belerakod díszdobozba és a barátnöd elolvad!!!:):)
2011. ápr. 5. 20:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Fuh hát így cukrászként, én a helyedben így csinálnám, hogy: a citromot vékony szeletekre vágom, a levét egy minmálisan kifacsarom (kinyomom), hogy utána az olvasztott cukrot, ne oldja le magáról. Írtad, hogy olvasztott cukorral szeretnéd bevonni. Ami egy nagyon jó ötlet csak nehéz a kivitelezése, mivel a doboscukor (mert ez esetben az), nagyon forró és nagyon könnyen égési sérüléseket lehet szeretni :S. Én úgy csinálnám, hogy: olvasztok egy kevés cukrot, lerakom a citromakrikát ráöntöm a cukrot hagyom megkeményedni (ez pár perc) majd megfordítom a másik oldalára szintén cukrot teszek hagyom megkeményedni. ezután csokoládét melegítenék, fntos, hogy gőzfürdő felett, (öö a csokoládé az legegyszerűbb ha tortabevonót veszel, de valami márkásabbat, jobbat), szóval megmelegíted és szintén ezzel az eljárással, egyik-másik oldalát csokizod. Itt ugye több idő kell mnit a cukornál, a csoki nehezebben szilárdul meg. Díszítésnek, hát, van nagyárauházakban ez a Dr. Oetker azok a szívalakú díszek ami rózsaszín és lila színű azok jól mutatnak rajta (ez csoki megszilárdulása után egy minimális doboscukorral fel lehet ragasztani és nem potyognak le), VAGY fehér csokit melegítsz, amit esetleg szinezhetsz mondjuk málnapiros festékkel, amiből majd rózsaszín lesz, megolvasztos beletezsed az ételfestéket és nejlonzacsin vágsz egy icipici lyukat beleteszed a csokit és odaírod, hogy szeretlek vagy szivecskék meg ilyenek. Fuh kajak megjött hozzá a kedvem lehet én is kipróbálom :P. Jah igen a doboscukor melegítésénél vigyázz, hogy csak olvaszd fel ne főzd mert akkor nem lesz jó és szétjön :S ezért mivel hamar szilárdul ezért többször melegíts keveset, pepecs munka, de nem rosszabb mnit 8 dobostortát megcsinálni :D Sok szerencsét !!!
2011. ápr. 5. 20:50
 5/5 A kérdező kommentje:

utolsó: ez nagyon tetszik:D:D

lehet midnenféle csokit kipróbállok kis mennyiségben:D:D

nagyon tetszenek az ötetek:D:D

igyekszem a legjobb tudásom szerint elkészíteni és nagyon köszönöm a tapasztalt ötletet:D:D

ezen kívül midnenkinek nagyon köszönöm a válaszokat:):)

2011. ápr. 6. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!