Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen túrós-gyümölcsös...

Milyen túrós-gyümölcsös tortát készíthetnék húsvétra?

Figyelt kérdés
Ami azért kibír 200 km szállítást :) (mondjuk zselatin lehet benne)
2011. ápr. 4. 15:01
 1/6 anonim ***** válasza:

hát, ha nem hűtve szállítod 200 km-t, inkább ne túrós tortát csinálj, mert még a végén megsavanyodik... csinálj inkább egy főzött krémet, mert az nem romlik meg olyan gyorsan. pl

[link]

2011. ápr. 4. 15:42
 2/6 A kérdező kommentje:

Autópályán max. 2 óra alatt ott lennénk, arra gondoltam, hogy hűtőtasakba teszem, és teszek mellé jeget. Így sem bírná ki? Kocsiban meg van klíma.

Várandós vagyok és most mindenképp túróst kell csinálnom :)

Amúgy köszi!

2011. ápr. 4. 17:00
 3/6 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt még én nem csináltam meg, de jól néz ki. Hogy mennyire bírja a szállítást... azt nem tudom. De a krémjében van zselatin vagy zseléfix úgyhogy szerintem gond nélkül a 2 órát kibírja főleg ahogy írtad, óvnád a "kicsikét" . :D

2011. ápr. 6. 16:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Én múltkor csináltam egy 8 tojásos piskótalapot, 3 felé vágtam, egy üveg meggybefőttet lecsöpögtettem, a levét egy csomag vaníliás pudingporral felfőztem, amikor lehűlt, belekevertem a meggyet (hagyj ki párat dísziteni), ez az egyik krém. A másik krém 25 dkg túróból, 2 dl tejszínből állt, egy Dr. Oetker zselatin fixszel készítettem ( [link] a hátulján le van írva, hogyan kell túrós krémet készíteni vele, NAGYON FINOM... :) szóval piskóta-meggyes réteg-piskóta-túrós réteg-piskóta, kívülről pedig tejszínhabbal vontam be (a hulala nagyon jó erre) tejszínhabrózsákat nyomtam körbe, ezekbe egy-egy meggyszem, és középre picit megpirított mandulaszeleteket szórtam. Nagyon finom, nagyon szép=biztos siker. :)
2011. ápr. 6. 16:55
 5/6 A kérdező kommentje:

16:55-ös, ez nagyon jól hangzik! Hmmm...Bár van, aki nem szereti a meggyet a családban (:(); de ha pl. barackkonzervből csinálnám, annak is jó lenne a leve hozzá szerinted? Vagy eperrel hogy lehetne megoldani, dobozos eperléből?

De az előző recept sem rossz! Köszi.

2011. ápr. 6. 18:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem barackkonzervből is megcsinálhatod! jó ötlet, lehet kipróbálom :) De ha mondjuk olyan gyümiből csinálnád, ami nem lében lett eltéve, hanem mondjuk fagyasztott, vehetsz dobozos gyümölcslevet is (pl már eperlé is létezik) és ha ebből kb 3 decit összefőzöl pudingporral (és utána belekevered a felolvasztott gyümölcsöt), szerintem úgy is finom lenne! sok sikert! :)
2011. ápr. 6. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!