Milyen ételekhez használatok fűszerezésként curry-t?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 2. 20:41
1/5 anonim válasza:
Alapból a sültek ízesítéséhez. No meg:
Sertésmájat szeleteld fel kb. hűvelykujj szélességre. Bő zsírban forgasd át, babérlevél, őrölt bors, szemes bors, curry megy bele. Pici vízet rá, és fedő alatt csak annyi ideig, míg a véres lé kifő belőle (ezért célszerű jénaiba tenni, így belelátsz). Amikor már tisztul a lé, a fedőt szedd le, süsd zsírjára, ha kész, dobj bele egy halom zúzott fokhagymát. Teljesen száraz, sózott törtkrumplit adj hozzá köretnek, a szaftot rászeditek.
A maradék maradjon a zsírban, mert hidegen kenyérre kenve és szelve is nagyon finom, másrészt a máj nem szárad ki.
2/5 anonim válasza:
Lencsés curryhez, megfözöm a lencsét külön piritok hagymát, fokhagymát, paradicsomot, teszek rá gyömbért, curryt, chilit ehhez keverem a megfött lencsét.
3/5 anonim válasza:
Alapból ugye csirkét szoktak vele ízesíteni, de én mindent azzal eszek :) Főleg sültkrumpli gerezdekkel imádom :))
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, hasznosak a receptek! :-)
2011. ápr. 3. 10:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!