Van valami olcsó könyen elkészithető receptetek? Max:1500ftig?
Így nehéz... Hány személyre szeretnél főzni? Milyen jellegűt, egytálételt? Komplett menüt? 1500 HUF-ba azért sokminden beleférhet.
Írj konkrétabbat, akkor biztosan sok tippet kapsz.:)
A rakott ételek általában olcsók- mert az otthoni maradványokat is fel tudod használni hozzájuk. Levessel laktatóbb a menü.
Nekem is lenne sok ötletem, de majd, ha írsz még.:)
Padlizsános ragu
Hozzávalók: 50 - 60 dkg sertéscomb, 1 padlizsán, 2 szál répa, 2 közepes paradicsom, 1 nagyobb hagyma, 1 dl tejszín(én tejföllel szoktam), 1 húsleveskocka /marha/, 2 teáskanál cukor, só, bors, szükség szerinti olaj vagy zsír.
Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk, majd rátesszük a kockára vágott húst is, sózzuk, borsozzuk. Fehéredésig sütögetjük és felöntjük 2 dl vízzel,beletesszük a húsleveskockánkat és az összedarabolt paradicsomot, majd befedve puhulásig főzzük. Ezalatt a répákat 4-be vágjuk és 1/2 cm vastagra feldaraboljuk. Majd kevés zsiradékon egy serpenyőben a cukorral megszórva pár percig sütögetjük. Hozzátesszük a padlizsánt, amit szintén előtte összekockáztunk, és együtt ledinszteljük. Ha a padlizán is megszineződött, hozzáöntjük a majdnem kész husihoz és együtt pár percig főzzük. Szükség szerint utána ízesítünk, és ha kell pótoljuk a folyadékot menet közben, végül hozzáöntjük a tejszínt és összeforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Szerintem nagyon finom!!Érdemes kipróbálni.Apukám aki nem szereti annyira a zöldségeket és a padlizsánt sem.Imádja!!
I. Zeller krémleves: Kevés vajon v. olajon megpirítod a meghámozott kis darabokra vágott zellert, hozzá pirítasz egy fél kanál lisztet, majd felengeded vizzel amig ellepi és puhára főzöd. Vegetát szoktam beleszórni és kevés sót. Ha megpuhult összeturmixolom és felengedem vizzel. Tálaláshoz tejfölt és pirított kenyeret adok mellé.
Ha már tejfőlt kellett vennem akkor már nagyot veszek, igy olcsóbban jövök ki és azt használom fel a második fogáshoz is: tejfölös tészta
Kb, 20 dkg füstölt sonkát veszek, azt felszeletelem vékony csíkokra és kockákra vágom, lepirítom és belekeverem a kifőtt kockatésztát. A maradék tejfölt kb. 4 dl-t kikeverek 2 tojássárgájával, a tojásfehérjét pedig felverem és összevegyítem az egészet, lassan, hogy a fehérje ne menjen össze. Kivajazott hőálló edénybe teszem és fél órára berakom a sütőbe.
II. Paradicsomleves eperlevéllel.
Paradicsompürét belekeverem az elkészített rántásba, felengedem vízzel és ízesítem sóval, cukorral, zellerlevéllel, v. egy darabka zellert teszek bele.
Tojásos nokli, ha több noklit csinálsz másnapra lehet hozzá főzni sertéspörkőltet, aminek a maradékából a következő napon lehet készíteni gulyáslevest, ahhoz csak burgonya kell és víz. A gulyás mellé egy egyszerű gyors sajtospogácsát lehet sűtni.
Sajnos van amikor kevesebbet kell beosztanom 4 emberre naponta, így már gyakorlott vagyok a keret betartásában.
Én például innen szoktam kajaötleteket szerezni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!