igen, csak szép vékonyra kinyújtod. Érdemes 2 fólia között nyújtani, így nem kell alászórni semmit. Ha mégis deszkán akarod nyújtani, akkor étkezési keményítőt és/vagy porcukrot szórj alá és rá.
2011. márc. 24. 14:25
2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! Még egy dolog eszembe jutott. A marcipán alá kell krémet tenni, vagy a tésztára is tehetem?
Én átszitált porcukorral szoktam meghinteni a munkafelületet. Avval e krémmel szoktam bevonni a piskótát, amivel töltöm. Ha nem maradt, egy egyszerű vajkrémet csinálj és avval kend be, mert a marcipán nem simul rá szépen a sima piskótára. Arra figyelj még, hogy nagyobbra nyújtsd jóval a marcipánt, mint a torta, könnyebb vele dolgozni, szépen letudod vágni a felesleget.
Ez a link segíthet:
[link]
2011. márc. 24. 14:41
4/10 anonim válasza:
Szia! Megkérdezhetem, hol vettél marcipánt és mennyiért? Én is a hétvégén szeretnék sütni tortát és jó lenne marcipánnal bevonni.
2011. márc. 24. 15:06
5/10 anonim válasza:
Szia!
Én néha lekvárt szoktam alá kenni, ha már nem marad a töltő krémből. Az a lényeg, hogy ne darabos legyen a lekvárod, és szép vékonyan kend be vele.
Sok sikert! :)
2011. márc. 24. 15:11
6/10 A kérdező kommentje:
Auchanban vettem marcipánt, 150 gr-ot vettem (kb) 500-600 Ft-ért. A csomagoláson azt olvastam, hogy ez egy 18 cm-es torta bevonására elegendő.
Viszont rátaláltam erre az oldalra, és fondant készítettem...egész jól sikerült, már kész is a tortám. :)
[link]
[link]
7/10 A kérdező kommentje:
Egyébként a Kaisers-ben is láttam ugyanilyen marcipánt, ha jól emlékszem 580 Ft-ért.
8/10 anonim válasza:
Köszi az infót! Múlt héten mi is megpróbálkoztunk a fondanttal, de nem ezzel a pillecukros változattal, de valahogy olyan "gumis" lett, nem lehetett normálisan nyújtani.
Milyen színű tortát csináltál? Ezt lehet színezni?
Nekem piros színű máz kéne, azért gondoltam a marcipánra.
2011. márc. 24. 17:24
9/10 A kérdező kommentje:
Fehér pillecukorral csináltam és kevés kakaóport tettem bele, attól kellemes barna színű lett, az íze és az állaga is tökéletes lett. A tortám picike volt, így maradt egy csomó alapanyagom, amiből készítettem még rózsákat is, úgyhogy teljesen meg vagyok elégedve magammal. :) A Lidl-ben egyébként lehet kapni szines (rózsaszin-fehér) pillecukrot, szerintem próbáld meg azt.
10/10 anonim válasza:
2011. márc. 25. 07:35
Kapcsolódó kérdések: