Sok burgonyapüré maradt. Holnap hogyan készítsek belőle valami finomat?
19:40-esnek: azért kérdi pont, hogy hogyan használja fel, hogy ne kelljen kidobnia és pazarolni!
Nekem is van, hogy többre sikerül, vagy netán nem szednek a hús mellé annyit, amennyit készítek. És nem vagyok se pazarló, se milliomos.
paradicsomosan kakukkfűvel vagy olaszos fűszerekkel, vagy magyaros pörköltként készítek egy kevés darált húst. A főzés végén meghintem egy evőkanál liszttel, ettől besűsűsödik. Hőálló tálba teszem, rá a krumplipürét, a tetejére sajtot.
Nagyon finom és szépen szeletelhető kihülés után.
Tepsi v. jénai aljába rakd kicsit szórd meg borsal vagy borsikafűvel. Főzz tojásokat, vágd ketté, szedd ki a sárgákat 1 tálba, keverj hozzá májkrémet, majonéz, mustárt, petrezselyemzőldet, majorannát. A masszát helyezd vissza a tojásokba, és rakd a püré tetejére. Főzz besamel mártást Fűszerezd tetszés szerint, rakj bele tejfölt, mehet még majonéz is, és önts rá. tetejére sajtot, és sütőbe.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!