Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki tud olyan olcsó ételrecepte...

Ki tud olyan olcsó ételrecepteket mondani ami kb.400-500 Ft-ból kihoható egy 5 tagú családnak?

Figyelt kérdés

Kérlek ne a paprikáskrumplit,mákostésztát, sajtostésztát, és krumplifőzeléket bab vagy borsófőzeléket mondjad.

Ha tudod az ételrecetet is leírhatod.

2011. márc. 18. 13:50
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Most láttam a spar reklámban van spagetti tészta olyan 150 ért meg paradicsomszósz 120kb.veszel két két csomaggal,ha van otthon hagymád akkor avval gazdagithatod.Amúgy a sajtkrémleves is finom és jo és nem is drága,liszt olajon egy pár szem fokhagymával,só bors,esetleg leveskocka és felöntöd tejjel,aztán beleszórsz reszelt sajtot,elég egy kis darab és kenyérkockával tálalod.Amúgy egy paradicsomleves sem lehet vészes.Grízes tészta is jo és laktató is.
2011. márc. 18. 17:31
 22/24 anonim ***** válasza:

Dödölle

Megfőzöd a krumplit, és összetöröd. Vetetsz fel vele lisztet, hogy keverhető, de sűrű legyen. Olajban hagymát dinsztelsz, majd beleszagatod a krumplis masszát, és jól megsütöd (meg is pirulhat).

Tejföllel, de borssal, paprikával is tálalhatod.

Szuszogó

Lisztet elkeversz vízzel, és felteszed főzni addig, amíg besűrűsödik, és nem szuszog (azaz pöfög). Elötte zsemlemorzsát pirítasz, majd ha a massza kész, ebbe beleszaggatod. Édestejföllel, vagy lekvárral tálalod.

Tojásos nokedli? (A tojás egy részét tejjel pótolhatod)

Tepsis burgonya

Ami van otthon, bele a tepsibe rétegezve: főtt krumpli, hagyma, zölsdégek (répa, karfiol, brokkoli stb..), gomba, esetleg egy kis szalonna felkockázva...tetejére tejfölös tojás vagy csak olaj/zsír

Ami még szóba jöhet a krumplis recepteken kívül, azok a sűrű levesek, főzelékek és a rakott zöldségek rízzsel.

Üdv!

2011. márc. 18. 18:16
 23/24 anonim válasza:
100%

Bár tavalyi a kérdés...azért tök jó, h rá találtam erre! :)

Én ugyan egyedül vagyok, de szerintem 5 főre is ki lehet hozni. Rizst kifőztem, legolcsóbb párizsit vettem meg amit feldaraboltam és kisütöttem, utána összekevertem a rizzsel, mintha rizseshús lenne és megszórtam vegetával. Ha nem félkész rizst vesz az ember, akkor 5 főre szerintem ez még ma is kijön 500 Ft-ból.

Vagy, szarvacska tésztát fogom kifőzöm, megpirítom és szintén szórok rá vegetát, vagy ha nincs sót és még úgy tovább pirítom...ezt amúgy szoktam akkor is enni, ha nem vagyok csóró, mert imádom, de olyankor még olvasztok rá sajtot is, sütök mellé virslit is ki darabolva stb.

Illetve szintén legolcsóbb párizsiból sült párizsit, vagy ha vannak hozzávalók rántott párizsit is tudsz 5 főre csinálni.

A rizses verziónál, reggelire sütök ki mellé még tojást, bár az ma már szintén olyan drága, hogy 5 főre tutira nem jön ki 500 Ft-ból.

Remélem segíthettem! :)

2012. jan. 31. 21:12
 24/24 Szilvikr válasza:
Szia, én is voltam/vagyok ilyesmi helyzetben, én 200 ft-ból főztem paradicsomos káposztát 3főre. Olcsó a keumplis pogácsa is, nem kell hozzá sok minden, meg a daragaluska leves is. :) Sok szerencsét!
2018. jan. 31. 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!