Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a piaci lángos receptje?

Konyat kérdése:

Mi a piaci lángos receptje?

Figyelt kérdés
2011. márc. 16. 12:08
 1/7 anonim ***** válasza:
73%

Például:

[link]

Nagy mennyiségben előkészíthető a tészta, és sokáig eláll.


Sok sikert!


Pedro

2011. márc. 16. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
54%

"Az én receptem állítólag a piacinál is jobb: 1 kg liszt, 3 pohár kefír, 3 tojás, 3 teáskanál só, kb. 2 dl picit cukros tejben felfuttatott 5 dkg élesztő. Ha megkel, olajba mártogatott kanállal szedek belőle, és olajos kézzel igyekszem egyenletes vékonyra kihúzni. Szeretjük, ha van ropis közepe. Bő, közepesnél valamivel erősebb lángon sütöm. Nagy a sikere, én is ismerőstől hallottam, de akik tőlem tudták meg a receptet, azóta így csinálják. Ha sok a tészta, nyugodtan lefagyaszthatod, vagy a hűtőben is eláll 3-4 napot. Jó étvágyat!"


Ezt kimásoltam, egy ugyanilyen kérdéstől. Én amióta ezt megtaláltam, mindig ezzel készitem és nagyon könnyű és nem igényel sok hozzávalót.

Én mindig csak fél adagot készitek, vagyis az itt megadottaknak a felével. Tojásnál persze, nem 1,5 hanem 2, és a kefír is 2. Az élesztőt én mindig vízben feloldom, hozzá kavarok még 2 kanál lisztet és a gáz mellett megvárom amig felfut.

Kelni meg addig hagyom amíg duplája lesz.

2011. márc. 16. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim válasza:
73%

Sokáig a kefires lángost sütöttem,ami hűtőben több napig eláll.Aztán egy barátnőm mondta,hogy amit ő csinál sokkal könnyebb tésztájú.Kipróbáltam,és pont olyan,mint a strandon a lángos.

0,5kg liszt

0,5 kocka élesztő vagy egy élesztőpor

kb.2,5-3 dl langyos víz

2kk só

1kk cukor

Az élesztőt felfuttatod a cukros,langyos vízben,a lisztre öntöd,ráteszed a sót és jól összegyúrod.Kb.egy órát keleszted,majd olajos kézzel maroknyi tésztát,kör alakúra huzigálsz és bő forró olajban,közepes lángon,2-3 perc alatt világos sárgára sütöd mindkét oldalát.Nagyon finom!

2011. márc. 16. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is úgy csinálom, mint az utolsó. Nagyon finom, mindenkinek ízlik, aki eddig kóstolta. A piacon sem tesznek bele kefirt, és vízzel csinálják, nem tejjel. Ettől függetlenül finom a kefires, tejes lángos is, de nálunk a másik a kedvenc.
2011. márc. 16. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
.
2011. máj. 16. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:

A piacinál van sokkal finomabb itt:

www.langosrecept.blogspot.com

2011. jún. 17. 00:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:

Egy jó lángos receptet én is felfedeztem az indapress oldalon,Igazi Lehel piaci lángos recept, amit 1957 óta sütnek. Kipróbáltam és nagyon jó lett! ajánlom mindenkinek :) !


A recept itt található:

[link]

2014. aug. 15. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!