Mi a piaci lángos receptje?
"Az én receptem állítólag a piacinál is jobb: 1 kg liszt, 3 pohár kefír, 3 tojás, 3 teáskanál só, kb. 2 dl picit cukros tejben felfuttatott 5 dkg élesztő. Ha megkel, olajba mártogatott kanállal szedek belőle, és olajos kézzel igyekszem egyenletes vékonyra kihúzni. Szeretjük, ha van ropis közepe. Bő, közepesnél valamivel erősebb lángon sütöm. Nagy a sikere, én is ismerőstől hallottam, de akik tőlem tudták meg a receptet, azóta így csinálják. Ha sok a tészta, nyugodtan lefagyaszthatod, vagy a hűtőben is eláll 3-4 napot. Jó étvágyat!"
Ezt kimásoltam, egy ugyanilyen kérdéstől. Én amióta ezt megtaláltam, mindig ezzel készitem és nagyon könnyű és nem igényel sok hozzávalót.
Én mindig csak fél adagot készitek, vagyis az itt megadottaknak a felével. Tojásnál persze, nem 1,5 hanem 2, és a kefír is 2. Az élesztőt én mindig vízben feloldom, hozzá kavarok még 2 kanál lisztet és a gáz mellett megvárom amig felfut.
Kelni meg addig hagyom amíg duplája lesz.
Sokáig a kefires lángost sütöttem,ami hűtőben több napig eláll.Aztán egy barátnőm mondta,hogy amit ő csinál sokkal könnyebb tésztájú.Kipróbáltam,és pont olyan,mint a strandon a lángos.
0,5kg liszt
0,5 kocka élesztő vagy egy élesztőpor
kb.2,5-3 dl langyos víz
2kk só
1kk cukor
Az élesztőt felfuttatod a cukros,langyos vízben,a lisztre öntöd,ráteszed a sót és jól összegyúrod.Kb.egy órát keleszted,majd olajos kézzel maroknyi tésztát,kör alakúra huzigálsz és bő forró olajban,közepes lángon,2-3 perc alatt világos sárgára sütöd mindkét oldalát.Nagyon finom!
A piacinál van sokkal finomabb itt:
www.langosrecept.blogspot.com
Egy jó lángos receptet én is felfedeztem az indapress oldalon,Igazi Lehel piaci lángos recept, amit 1957 óta sütnek. Kipróbáltam és nagyon jó lett! ajánlom mindenkinek :) !
A recept itt található:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!