Szeretnék valami zsömlét vagy vajas kiflit csinálni reggelire. A neten csak olyan receptet találtam, amihez kenyérsütő gép kell. Nekem az viszont nincs. Akkor hogy kell?
Olyan tésztát szeretnék, amit le lehet fagyasztani és mindig csak annyit sütni, amennyi kell. A legjobban ez a recept tetszik:
De vajon kenyérsütő gép nélkül hogyan kell megcsinálni?
Én rendes kelt tésztát szoktam csinálni.
l kg félfogós búzaliszt,1 tojás, 3 dl tejben felfuttatott 5 dk élesztő. Amikor már símára vertem,akkor kb. 10 dk olvasztott margarint keverek bele. Kelni hagyom,majd lisztezett deszkán formázom. Még egy picit hagyom kelni,forró sütőben megsütöm. A sütőbe teszek egy edénybe vizet,hogy legyen gőz a sütőben. A még forró sütit cukros tejjel megkenem.
Ami nem fogy el,azt lefagyasztom. Reggel 1-2 perc alatt a mikróban felmelegítem és olyan lesz,mintha frissen sült volna.
Ha sós változatban csinálom,akkor a tetejét sós vízzel kenem meg,vagy még sütés előtt teszek a tetejére köménymagot,vagy szezámmagot.
Mindig van a fagyóban kelt tészta,így bármikor akar valaki enni,pillanatok alatt ehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!