Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen sütit csináljak?

Milyen sütit csináljak?

Figyelt kérdés
Szóval megyünk csapattal elhétvégén, és szeretnék valami meglepit csinálni-sütit- de valami egyszerű kéne. Recepttel együtt kérek.D
2011. márc. 3. 14:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
kókusz golyó
2011. márc. 3. 15:19
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
meggyes-csokis piskóta
2011. márc. 3. 16:06
 3/4 anonim ***** válasza:

no akkor én írok Neked egy receptet is, amit holnap megcsinálhaszt. egyszerű és finom és szállítható is könnyen.

37,5 dkg liszt

37,5 dkg cukor

3,75 dl tej

12,5 dkg vaj

2 tojás

1 csomag sütőpor

5 dkg kakaó

fél kilós doboz sütésálló lekvár.

a vajat a cukorral, tojással jól kikeverjük, hozzáadagoljuk a tejet, apránként a sütőporos lisztet és a kakaót.

egy kb 40*25-ös sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

a sütésálló lekvárt felkozkázzuk és a tészta tetejére szórjuk.

előmelegített sütőben nagylángon kb 5 percig sütjük, majd a gázt mérsékelve, mintegy 40-45 percig sütjük.tűpróba!!

teljesen ki kell hűteni, utána szépen lehet szeletelni, vagy kockákra vágni.porcukorral is megszórhatjuk.

a fél dekákat nem kell komolyan venni, de így szól a recept:)))nekem is 10 dekás osztású a mérlegem,1-2 deka ennél a sütinél ide vagy oda nem számít.

próbáld ki, máskor is meg fogod csinálni.

üdv.

2011. márc. 3. 18:35
 4/4 anonim ***** válasza:

Muffin minden formája!

Ajánlom neked ezt:

Hozzávalók:

1,5 cup liszt

0,5 cup cukor

1 zacskó sütőpor

1 cup csokidarabka (másfél-két tábla)

1/3 cup olvasztott margarin

1 cup tej

1 egész tojás

1 kiskanál reszelt citromhéj

Így csináld:

A hagyományos, ősi-titkos tanokon alapuló muffin szertartás szerint keverd össze a nedves hozzávalókat, úgy mint a margarin, a tojás és a tej. Egy másik tálban keverd el az összes többit, majd a nedveset öntsd a szárazhoz és lazán forgasd össze. Muffinsütőbe kanalazva, előmelegített sütőben 4-es fokozaton süsd 20 percig.

Tippek, trükkök:

Egy cup 250 ml. Csokinak érdemes valami jobb fajta étcsokit használni. Ebből a mennyiségből teljsen mindegy hogy osztod a formákba mert ki fog meg fog sülni.

Túrós vált.:1-1,5 bögre apróra morzsolt túró

Egy kávés kanál vaníliás cukor

Ezt összekeverem és hozzáadom.

De én csináltam már megy befőttel,apróra kockázott barackbefőttel,gőz fölött megolvasztott csokiban egy kis pohár erdeigyümis joghurtot összekeversz és hozzáöntöd a tésztához,vagy marcipános.De természetesen ezek mellé nem kell a reszelt csoki,de a meggyel isteni finom:)

2011. márc. 3. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!