Hogy kell a medvetalp péksüteményt sütni?
Figyelt kérdés
Egy kőbányai Bécsi pékségben nagyon finom sonkás medvetalpat lehet kapni. Kelt tészta, a tetején tejföl, sonka csíkok és sajt. Gyerekeim nagyon szeretik, ezért szeretném otthon megsütni. Tudja valaki a receptjét? Amit a neten találtam nem az igazi. Kedves Pékek, szánjatok meg!2011. márc. 3. 10:40
1/4 Ágoston Daniella válasza:
Szia!Itt a recept!!!
Hozzávalók:
20 dkg liszt
30 dkg cukor
6 dkg darált dió
3 tojás
20 dkg vaj
eper-, málna- vagy ribizlilekvár
6 tojásfehérje
20 dkg durvára vagdalt dió
5 dkg reszelt csokoládé
Elkészítés:
A lisztből, 6 dkg cukorból, a darált dióból, 1 tojásból és a vajból tésztát gyúrunk, 1/2 cm vastagra nyújtjuk, és megfelelő nagyságú tepsiben megsütjük. Amikor készen van, egészen vékonyan megkenjük tetszés szerinti lekvárral. Azután a 6 tojásfehérjét a durvára vagdalt dióval, a megmaradt cukorral és a csokoládéval gőz fölött addig főzzük, amíg elég sűrű lesz ahhoz, hogy rákenhessük a tésztára. Langyos sütőben megszárítjuk, és kockára vágva kínáljuk.
Elkészítési idő: 35 perc
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, de nem erre gondoltam. Medvetalp elnevezés alatt én is találtam a neten sütiket, de amit én veszek a pékségben nem édes inkább sós péksütemény.
2011. márc. 11. 11:05
3/4 Kolibri71 válasza:
4/4 A kérdező kommentje:
Kolibri71 köszönöm. Ez lesz az!
2011. márc. 12. 07:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!