Mi az a kókuszzsír? Mivel lehet helyettesíteni?
Hát szerintem ez egy vegyi anyag, legalábbis amit itt árulnak.
Abból gondolom ezt, hogy kb 10 éve amikor még senki nem is hallott erről szóval nem volt nagyon a köztudatban ez a nagy bioreform, akkor dolgoztam egy pörkölő üzemben ahol mogyorót és hasonlókat csináltak. Ott ebben pörkölték őket, mivel akár egy héten keresztül is használható az anyag, ugyanis szintelen, szagtalan, fehér zsírszerű, nehezen ég le és koszolódik el és kék 200 literes fémhordókban érkezik az országba (mint pl a vegyszerek egy része).
A természetes kókuszzsír előállítása szerintem nem olcsó mulatság, de ha valaki ismeri a kókuszdiót és végig gondolja, hogy előszőr le kell hántolni, elkülöniteni a közepéből a kókuszvizet aztán a húsát lereszelni, kicentrifugázni, hogy kinyerjük a kókusztejet, majd ezt a kókusztejet még besüriteni úgy, hogy közben még az élvezeti értéke se változzon, majd valamilyen eljárással a süritményből kinyerni a növényi zsírt. hááát...
Megérné ez szerinted a kapitalista mágnásoknak csak azért hogy TE bio kókuszzsírt fogyaszthass?? Ráadásul abban a "világban" ahol már az egyszerű tehéntejből készült vaj vagy sajt is gyakorlatilag megfizethetetlen, és mégcsak a minőségi jelzővel se nagyon lehet csúfolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!