Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van a mélyhűtömbe többféle...

Van a mélyhűtömbe többféle fagyasztott gyümölcs! Hogy kell ezekből gyümiszószt csinálni?

Figyelt kérdés
2011. febr. 17. 11:08
 1/8 anonim ***** válasza:
48%

kiveszed, pici vízzel elkezded főzni. ha már puhák a gyümölcsök cukorral, citromlével, fahéjjal fűszerezed.

lehet sima lisztes habarás bele, lehet tejes-lisztes habarás, lehet tejszínes, tejfölös , ízlés dolga.

pudingporral is be lehet sűríteni. gyakorlatilag ugyanúgy készül, mint friss gyümiből.

2011. febr. 17. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha lisztes habarást teszel bele, az gyümölcsmártás!

A szószba étkezési keményítő kell!

2011. febr. 17. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

nem KELL bele keményítő, hanem Te azzal SZOKTAD!!

nem ugyanaz, hogy a kettő! a nagyanyám keményítővel a csipkéket

szokta anno keményíteni, a gyümölcsmártást vagy szószt,ami

viszont ugyanaz, a nagyanyám liszttel szokta sűríteni.

2011. febr. 17. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Én így szoktam:


Kevés vízzel felteszem főni a gyümiket, teszek a vízbe fahéjat, egész szegfűszeget, citromkarikát. Ezeket ízlés meg a gyümi mennyisége szerint.


Ha a gyümi már jó mennyiségtől függően 1/2-1 csomag pudingport tejjel kikeverek egy bögrében, teszek bele cukrot, 1 tasi vaníliáscukrot és a gyümihez öntöm, majd öntök hozzá egy kis poharas gyümis joghurtot, egy párszor még megveredm, esetleg lehet cukrozni, ha nem elég édes, és kész is.


Én így csinálom a gyümölcslevest is, csak hosszabb lével. A joghurtot egyébként a szakács sógornőmtől tanultam, azóta sokkal finomabbra sikerül a leves és a szósz is.


Nem tudom, hogy magában szeretnéd-e a szószt, vagy valamihez. Én főételhez szoktam elkészíteni. Ha húslevest főzök, néha a második fogás csirkemell (amit a levessel együtt főzök meg) gyümiszósszal és grízzel. A párom egyik nagy kedvence, régen az oviban is adtak ilyet :)

2011. febr. 17. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Okosok! Olvassátok el, mi az ami besűrüsödik a pudingban! Étkezési keményítő(kukorica, vagy burgonya)!

Ezt így kell! Próbáld ki! Jobb az állaga, mint a lisztnek! Szószok sűrítésére a legalkalmasabb!

2011. febr. 17. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

12.20-as! Te nagyon tudatlan vagy! Tényleg nem ugyanaz a kettő! Szósz, vagy mártás! A nagyanyád meg egy másik rovatban keményítse a csipkéit!Ha nem hallottál még róla, akkor csak tájékozatlan vagy, és ezért nem kell beszólni másoknak.

Én egy cukrászdában dolgozom! Tudom, mi a különbség a sűrítési eljárások között. Ezek édességek, nem főzelékek!

Itt a gyümölcsöket karamellizálják, és keményítős vízzel felöntik. Ez az alapja a gyümölcsszósznak.

2011. febr. 17. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

a nagymamámat hagyd békén szegényt pihenni, és csináld továbbra is a műremekeidet a cukrászdádban.

itt háziasszonyok kérdeznek, kezdők és gyakorlottak egyaránt és kérnek egymástól tanácsot.

Te írtad, hogy KELL,ami legfeljebb úgy állja meg a helyét,hogy Te úgy SZOKTAD!

szép napot - egy tudatlan-

2011. febr. 17. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és ne veszekedjetek!!!! :)))))

Tudjátok ... ahány ház,annyi szokás!!

2011. febr. 18. 10:52

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!