Van a mélyhűtömbe többféle fagyasztott gyümölcs! Hogy kell ezekből gyümiszószt csinálni?
kiveszed, pici vízzel elkezded főzni. ha már puhák a gyümölcsök cukorral, citromlével, fahéjjal fűszerezed.
lehet sima lisztes habarás bele, lehet tejes-lisztes habarás, lehet tejszínes, tejfölös , ízlés dolga.
pudingporral is be lehet sűríteni. gyakorlatilag ugyanúgy készül, mint friss gyümiből.
Ha lisztes habarást teszel bele, az gyümölcsmártás!
A szószba étkezési keményítő kell!
nem KELL bele keményítő, hanem Te azzal SZOKTAD!!
nem ugyanaz, hogy a kettő! a nagyanyám keményítővel a csipkéket
szokta anno keményíteni, a gyümölcsmártást vagy szószt,ami
viszont ugyanaz, a nagyanyám liszttel szokta sűríteni.
Én így szoktam:
Kevés vízzel felteszem főni a gyümiket, teszek a vízbe fahéjat, egész szegfűszeget, citromkarikát. Ezeket ízlés meg a gyümi mennyisége szerint.
Ha a gyümi már jó mennyiségtől függően 1/2-1 csomag pudingport tejjel kikeverek egy bögrében, teszek bele cukrot, 1 tasi vaníliáscukrot és a gyümihez öntöm, majd öntök hozzá egy kis poharas gyümis joghurtot, egy párszor még megveredm, esetleg lehet cukrozni, ha nem elég édes, és kész is.
Én így csinálom a gyümölcslevest is, csak hosszabb lével. A joghurtot egyébként a szakács sógornőmtől tanultam, azóta sokkal finomabbra sikerül a leves és a szósz is.
Nem tudom, hogy magában szeretnéd-e a szószt, vagy valamihez. Én főételhez szoktam elkészíteni. Ha húslevest főzök, néha a második fogás csirkemell (amit a levessel együtt főzök meg) gyümiszósszal és grízzel. A párom egyik nagy kedvence, régen az oviban is adtak ilyet :)
Okosok! Olvassátok el, mi az ami besűrüsödik a pudingban! Étkezési keményítő(kukorica, vagy burgonya)!
Ezt így kell! Próbáld ki! Jobb az állaga, mint a lisztnek! Szószok sűrítésére a legalkalmasabb!
12.20-as! Te nagyon tudatlan vagy! Tényleg nem ugyanaz a kettő! Szósz, vagy mártás! A nagyanyád meg egy másik rovatban keményítse a csipkéit!Ha nem hallottál még róla, akkor csak tájékozatlan vagy, és ezért nem kell beszólni másoknak.
Én egy cukrászdában dolgozom! Tudom, mi a különbség a sűrítési eljárások között. Ezek édességek, nem főzelékek!
Itt a gyümölcsöket karamellizálják, és keményítős vízzel felöntik. Ez az alapja a gyümölcsszósznak.
a nagymamámat hagyd békén szegényt pihenni, és csináld továbbra is a műremekeidet a cukrászdádban.
itt háziasszonyok kérdeznek, kezdők és gyakorlottak egyaránt és kérnek egymástól tanácsot.
Te írtad, hogy KELL,ami legfeljebb úgy állja meg a helyét,hogy Te úgy SZOKTAD!
szép napot - egy tudatlan-
Köszönöm a válaszokat és ne veszekedjetek!!!! :)))))
Tudjátok ... ahány ház,annyi szokás!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!