Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy tudnám beletenni a...

Hogy tudnám beletenni a lekvárt a fánk közepébe?

Figyelt kérdés
Olyan fánkot szeretnék sütni amilyet a boltokba kapni,hogy benne van a lekvár.Sosem csináltam még fánkot,szóval ha van egyszerű bevált recept az is jöhet:)
2011. febr. 12. 08:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Vastagabb injekciós tűvel például.
2011. febr. 12. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
Én préselt lekvárt nyomnék a nyers tészta közepébe, vagy legalábbis olyat, ami kemény fajta.
2011. febr. 12. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Édesanyám a fánkot bő zsírban sütötte, és mivel mindkét oldalára átfordította sütés közben, a lekvárt utána tette a közepébe kanállal.
2011. febr. 12. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

van direkt ilyen töltő cucc amivel bele lehet tenni a lekvárt kisütés után

amúgy receptek: [link]

2011. febr. 12. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Tejszínhab nyomóval.
2011. febr. 12. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A legegyszerűbb,ha úgy készíted,mint a derelyét(én így szoktam)-amikor rátetted a résztára a kis kupacokat,kenőtollal vizezd meg a körülötte lévő részt,akkor ráhajtod a másik felét,egyszerre szaggatod ki. Utána még kell hagyni kelni egy kicsit,kisütöd,mint egyébként is tennéd.A maradékot is fel lehet használni ugyanúgy,mint sima fánksütésnél,nem baj,ha vizes.Híg lekvárral nem jó.Én úgy szoktam a lekvárt "előkészíteni",hogy pld tudom,hogy hétvégére sűrűbb lekvár kell,akkor a megfelelő mennyiségű lekvárt egy lapos tányérra kiszedem és ráteszem a radiátorra.De szobahőmérsékleten is 2-3 nap alatt szárad annyit,hogy ne legyen folyékony.Ha csak híg lekvárod van,akkor a már kisült fánkot töltsd meg úgy,ahogy egy előző hozzászóló is mondta:tortadíszítő fecskendővel,mindegyikhez van egy olyan toldalék is,ami olyan,mint egy tölcsér,egyenes csőféle a vége,egyszerűen beleinjekciózod,és kész.
2011. febr. 12. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket.Ment a zöld kezecske mindenkinek:) Én sütésálló lekvárral fogok próbálkozni.Vagy bejön vagy nem.
2011. febr. 12. 11:20
 8/8 anonim válasza:
Attól függ milyen fánkot csinálsz! Ha a gagyi amerikai sütőporosat akkor beletudsz nyomni tölteléket! Ha viszont a magyar farsangi fánkot akkor azt nem lehet megsütni semmilyen töltelékkel. Annak a tetejére kell tenni!:)
2011. febr. 16. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!