Nagyon fincsi már kipróbált süti receptet szeretnék, amiben van valamilyen krém! Tud valaki ilyet?
hú én most a hétvégén csináltam egy nagyon finom tortát. és egyszerü volt. Mandarínos, négercsóktorta.
4 tojást, 175g cukorral, 1 vaníliás cukorral, 200g liszttel, 2 teáskanál sütöporral egy tészát csinálni. 200 fokon (légkeveréseben 175 fokon) egy 26 centis tortaformában kisütni.
krém:
12 darab négercsók
500 g tejszín
3 csomag tejszín fix (azt hiszem ez a neve otthon)
150 g tejföl
1-2 teáskanál citromlé
250 g túró (ha lehet krémszerü, ne darabos, ha csak darabos van akkor a tejföllel jól kidolgozni, hogy krémes legyen)
tejszínt ,2,5 tejszinfixet
az elsö vagyok, nem végeztem még
szóval a tejszínt 2,5 tejszínfixel és 3 kanál zukorral habbá verni.
a négercsókokat le kell választani az ostjájukról.
a négercsókok tetejét a tejföllel, túróval (túrónak kb 40 % zsírt kell tartalmazni) zitromlével kikeverni aztán a tejszínkrémmel össze keverni, egy jó nagy adag krém lesz.
a tésztát kettébe vágni és az elvágott részre szorni a tejszinfix maradékot és 2 konzerv mandarint lecsöpgtetetten rátenni(párat dekorációhoz kikell hagyni) aztán a krém 1/3-t rákenni, rá a tetejét a tésztának, és arra jól rákenni a többi krémet.
tetejét a megmaradt ostyalapokkal meg mandarinnal kell diszíteni és 1-2 órára a hütöbe tenni.
nyami nyami
Szia!
Duna hullám
25 dkg cukrot 6 tojással kikeverünk. Hozzáadunk egy Rama margarint és tovább keverjük. Belekeverünk 35 dkg lisztet és 1 cs. sütőport. Felét beleöntjük a tepsibe amit zsíroztunk, liszteztünk. A másik felébe egy evőkanál kakaót keverünk és úgy öntjük a tetejére.
Meggyel megszórjuk és közepes tűznél megsütjük.
/ a férjem nem szereti a meggyet ezért én meggy nélkül csinálom/
Krém:
1 cs. vanilia pudingot 2-3 dl tejjel megfőzünk. 1 cs. Ráma margarint kikeverünk 10 dkg porcukorral és hozzáadjuk a kihült pudinghoz. Tehetünk bele egy kanál rumot is. Jól elkeverjük és a tészta tetejére rákenjük.
Csokimázzal vonjuk be.
Szia! Ez az egyik kedvenc sütim.
Namut szelet a neve
Hozzávalók: 30 dkg porcukor, 4 tojás, 10 evőkanál víz, 10 dkg dió, 20 dkg liszt, 1 sütőpor.
A porcukrot a tojás sárgájával kikeverünk, hozzáadjuk a vizet, a diót, a lisztet a sütőport és a 4 tojás habját. Ezt összekeverjük és sütjük.
Töltelék: 1/2 l tejben főzünk 5 evőkanál búzadarát. 25 dkg cukrot, 25 dkg vajjal kikeverünk. Hozzáadunk 2 vanilia cukrot, 10 dkg diót. Ezzel a kihült pépet összekeverjük és a tészta tetejére töltelékként tesszük.
Tetejére 10 dkg csokoládét olvasztunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!