Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Halat akarok csinálni vacsira....

Halat akarok csinálni vacsira. Adnátok ötleteket?

Figyelt kérdés

Annyi csak hogy itt a boltban nincs nagy halválaszték és csak 1 féle van.(törzs)


Ezt gondoltam h akár vmi különlegesebb panírba kisütöm, vagy ha van vmi tepsis ötletet is jó :)


esetleg vmi jó mártás vagy köret hozzá:))


Köszönöm!


2011. febr. 4. 07:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb ha bepanírozod és rizzsel, citromkarikával tálalod. De pirospaprikával, fokhagymával bedörzsölve, olajjal locsolva tepsiben is süthető. Így majonézes krumpli illik hozzá.
2011. febr. 4. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én hagymás krumplisalátával szeretem. De adhatsz hozzá tartármártást, és sült krumplit is!

A panír az oké, amit írt az első!

2011. febr. 4. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Csinálhatsz belőle "Rácpontyot". (hagyma, krumpli, zöldpaprika, paradicsom, hal rétegesen, fűszerezve sütőben) Keress rá a net-en.


Vagy felszeled, besózod, kirántod. Hozzá majonézes kruplisaláta, vagy tejföllel kikavart krumplipüré + savanyúság.

2011. febr. 4. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a kedvencem a tejfölös csuka. De ezt igazából bármilyen hal törzséből meg lehet csinálni. Besózod a halat és legalább fél órán keresztül állni hagyod. Aztán egy késsel beirdalod, ill. lyukakat csinálsz rajta. Fogsz füstölt szalonnát meg fokhagymát, picire feldarabolod, és ezekbe a lyukakba beleteszed. Minden lyukba egy fokhagyma darab, meg egy kis szalonna. Mindkét oldalával ezt megcsinálod. Beleteszed egy tepsibe, fogsz egy paradicsomot meg egy paprikát, feldarabolod, köré teszed, majd az egészet leöntöd egy nagy adag tejföllel. Kb. fél-3/4 óra alatt (az látod,hogy mennyire puhul) készre sütöd!
2011. febr. 4. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim válasza:
72%
én paprikás lisztbe szoktam beleforgatni a halat, és hagymás krumplisalátával vagy krumlipürével tálalom.
2011. febr. 4. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
72%

Nekünk ez nagyon bevált, jó szívvel ajánlom.


tengeri halfilé szeletelve

2-3 dl tejföl

10 dkg reszelt sajt

1 g. fokhagyma

liszt

pirospaprika

olaj



A halfiléket felengedem leitatom a nedvességet, sózom.

Lisztbe pirospaprikát keverek, megforgatom a paprikás lisztben és nem túl bő olajban megsütöm, tepsibe kiszedem.

A tejfölt összekeverem a reszelt sajttal, a zúzott fokhagymával, majd bevonom vele a halszeleteket. Tálalás előtt kissé átsütöm, de csak annyi ideig hagyom a sütőben, míg a sajt ráolvad és kissé rózsaszínesedni nem kezd.

2011. febr. 4. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 Kriszti83 ***** válasza:
100%

Saját receptem:

[link]

2011. febr. 4. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim válasza:
80%
az eélőző válaszoló vagyok, panír előtt a halat fokhagymás tejben áztatom, legalább 2 órát (lehet több is).
2011. febr. 4. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű rántott haltörzshöz,szoktam készíteni Csiky mártást.

Majonéz+apróra vágott cékla,alma,csemege uborka.

A köret vajas törtburgonya,enyhén hagymásan!

Minden jót!

2011. febr. 4. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Lekéstem, de legközelebbre ötlet:

Én amúgy nem szeretem a halat, de ezt az egyet nagyon.

Sörtésztás hal..:) Nagyon fini!!

2011. febr. 4. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!