Halat akarok csinálni vacsira. Adnátok ötleteket?
Annyi csak hogy itt a boltban nincs nagy halválaszték és csak 1 féle van.(törzs)
Ezt gondoltam h akár vmi különlegesebb panírba kisütöm, vagy ha van vmi tepsis ötletet is jó :)
esetleg vmi jó mártás vagy köret hozzá:))
Köszönöm!
Én hagymás krumplisalátával szeretem. De adhatsz hozzá tartármártást, és sült krumplit is!
A panír az oké, amit írt az első!
Csinálhatsz belőle "Rácpontyot". (hagyma, krumpli, zöldpaprika, paradicsom, hal rétegesen, fűszerezve sütőben) Keress rá a net-en.
Vagy felszeled, besózod, kirántod. Hozzá majonézes kruplisaláta, vagy tejföllel kikavart krumplipüré + savanyúság.
Nekünk ez nagyon bevált, jó szívvel ajánlom.
tengeri halfilé szeletelve
2-3 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 g. fokhagyma
liszt
pirospaprika
só
olaj
A halfiléket felengedem leitatom a nedvességet, sózom.
Lisztbe pirospaprikát keverek, megforgatom a paprikás lisztben és nem túl bő olajban megsütöm, tepsibe kiszedem.
A tejfölt összekeverem a reszelt sajttal, a zúzott fokhagymával, majd bevonom vele a halszeleteket. Tálalás előtt kissé átsütöm, de csak annyi ideig hagyom a sütőben, míg a sajt ráolvad és kissé rózsaszínesedni nem kezd.
Egyszerű rántott haltörzshöz,szoktam készíteni Csiky mártást.
Majonéz+apróra vágott cékla,alma,csemege uborka.
A köret vajas törtburgonya,enyhén hagymásan!
Minden jót!
Lekéstem, de legközelebbre ötlet:
Én amúgy nem szeretem a halat, de ezt az egyet nagyon.
Sörtésztás hal..:) Nagyon fini!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!