Mit főzzek ma? Ami gyorsan megvan.
Este főzöm meg a másnapi ebédet.
Elfogyott az ötletem.
Liszt, tojás, sajt tejföl, élesztő, hús, krumpli....
Igazából elég sok minden van.
Buggyantott tojásos leves, vagy savanyú krumpli leves, vagy húsleves
Töltött hús fóliában sütve (hidegen is nagyon szeretem): a besózott, kivert sertés comb egyik oldalát megkened mustárral, az egyik felébe belerakod a hústölteléket (én szoktam úgy, hogy csak csirkemájat, de akkor előtte egy percre forró vizbe teszem, hogy kiforrja a vért), a másik felét ráhajtod, és megfelelő szélességű alufóliába beleteszed. A fólia szélét szorosan felcsavarod, és bő forró zsírban (olajban) 15-20 percig sütöd, közben egyszer lapáttal átfordítod. A hajtogatás mentén kevés zsír beszivárog, és ettől a benne levő husi szép piros lesz. (A tv-ben láttam, nem hittem el, hogy ennyi idő alatt kész, de így van) Lapáttal tányérra szeded, villával felhasítod a fóliát. Valami köret mellé.
De lehet valami főzelék fasírozottal, vagy sült, rántott hússal.
Rakott krumpli, húsos káposzta.
Hirtelen ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!